61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’da Vakıfbank bölge Müdürlüğünün açılışı dolayasıyla Ramada Otel’de bir iftar programı düzenlendi. İftar yemeğine Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun yanı sıra Vakıfbank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan ile bankanın üst düzey yöneticileri, Trabzon’da ki kamu kurumlarının il müdürleri ve çok sayıda iş adamı katıldı. 
İftar yemeğinin ardından kısa bir dua gerçekleştirildi daha sonra Vakıfbank Genel Müdürü Özcan, selamlama konuşması yaptı. 

D. KARADENİZ BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ 2 AY ÖNCE KURULDU
Özcan, Trabzon’da neden Bölge Müdürlüğü açtıklarını, “Yakın bir zamana kadar bu bölgede Doğu Karadeniz’de bölge müdürlüğü yoktu. Ancak gönlümüz hep buradaydı. Burada bir bölge müdürlüğüne ihtiyaç vardı. Burası öyle bir bölge ki başını döndürüyor insanı. Burası zeki insan kaynağı” diyerek açıkladı. 
Özcan, “951 şubemizle ülkemize hizmet vermeye tüm milletimizin yanında güç olmaya devam ediyoruz. 2 yıl önce başlattığı değişim ve dönüşüm odağında müşterilerimiz var. Onların her türlü probleminde yanında olmak önceliğimiz. Doğu Karadeniz’e Samsun ve Erzurum Bölge Müdürlüğünden hizmet veriyorduk. Sizlere daha yakın olmak için 2 ay önce Trabzon’da Bölge Müdürlüğümüzü hizmete açtık. Artık bir ayağımız burada… 

EKONOMİK SALDIRILARA MARUZ KALDIK
 Ekonomik saldırılara maruz kaldık. Kur ataklarına maruz kaldık. Ekonomimize tam bir savaş açıldı. Kredi derecelendirme şirketleri kolları sıvadı kur atakları geldi. Bu saldırılan Gezi Olayları ile başlayan, 15 Temmuz Hain Darbe girişimi ile doruğa çıkan sürecin son halkasıydı. Bu türbülanstan bütün ülkemiz etkilendi. 
Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ve yeni yönetim sisteminin getirdiği hızlı karar alma kabiliyetiyle bu saldırıları büyük oranda bertaraf ettik. Bugün itibariyle en kötüyü geride bıraktığımız söyleyebiliriz. 
Sayın Hazine ve Maliye Bakanımız tarafından açıklanan yeni ekonomi programı yol haritamızı belirledi. Göstergeler doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. 
Trump Faktörünü unutmamak gerek. 
Ülke ekonomisinin yükünü sırtlayan kamu bankalarından biri olduk. Maalesef bu dönemde ekonominin finans ihtiyaçlarını büyük ölçüde kamu bankaları karşıladı. Vakıfbank üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirdi. 
Gerek kendi kaynaklarımızla düzenlediğimiz, gerek devletini öncülüğünde düzenlediğimiz kampanyalarla bütün gücümüzle milletimizin yanında olduk. Sadece nakdi kredileri bir önceki yıla göre yüzde 20’nin üzerinde büyüttük. Öde güçlüğü düşen müşterilerimize destek verdik. 
Özel bankalar kredide küçülürken, kamu bankaları kredide büyümeye devam etti” dedi. 

TRABZON’A BAĞLI 17 ŞUBE, 250 ÇALIŞAN
D. Karadeniz Bölgesinin önemine dikkat çeken Özcan, “D. Karadeniz Bölgemiz, Limanı, üretim tesisleri, tarımı, doğal güzellikleri turizmiyle ülkemizin kalkınmasında rol oynamaktadır. Güneye açılan alternatif turizm merkezi olan bölgemiz göz kamaştırıyor. Sadece Trabzon 1. 7. Milyon Turist ağırladı. Doğal ve tarihi güzellikleriyle bezenmiş bu eşsiz coğrafya inanıyorum hak ettiği payı arttırmaya devam edecektir. 
D. Karadeniz Bölgesi bankamız için de son derece önemlidir. Bu bölgemizin her daim yanındayız ve yanında ki güç olmaya devam edeceğiz. 
5 şehrimizde kullandırdığımız kredi 2,5 milyarı aşmıştır. Bu bölgeden aldığımızı daha fazlasını bu bölgeye kullandırıyoruz. 17 şube ve 250 çalışanımız bulunmaktadır” dedi. 

VALİ USTAOĞLU: İSTİHDAM SEFERBERLİĞİNE TRABZONLU İŞ ADAMLARI KULAK VERECEKTİR.. 
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ise, “İlimize yapılan yatırımlar ilimize yapılacak hizmetler önem arz ediyor. Bugün burada açılışını gerçekleştirdiğimiz Vakıfbank Bölge Müdürlüğü ilimizde finans sektörü açısından önemli eksiği bugün itibariyle gidermiş oluyor. İş adamlarımızın girişimcilerimizin daha yakın temas kuracağı böyle bir müessesinin ilimizde açılıyor olmasından duyduğumuz memnuniyeti ifade etmek istiyorum. 
Biz sürekli hedeflerini 2023, 2053, 2071 olarak belirleyen ve dünyanın ilk 10 ülkesini hedefleyen bir ülke olarak, ilimizde ve ülkemizde yapılacak her yatırım milletimiz için ayrı bir anlam ifade ediyor. Bu mübarek iftar sofrasında ilimizin kıymetli iş adamlarını bir adada bulmuşken şunu ifade etmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı istihdam seferberliği anlamlı.  İnşallah 2019 yılında da aynı ruh ve heyecanla bu istihdam seferberliği çağrısına ilimiz iş adamlarının kulak vereceğini, inancım tamdır” dedi.