Vakıflar Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan, Vakıflar’ın 30. maddesine istinaden devraldıkları vakfiyeler arasında yer alan Kalepark ile Hasan Paşa Kışlası’na ilişkin yine Milli Emlak Müdürlüğü tarafından iptal davası açıldığını doğrulayarak, “Hazine (Milli Emlak Müdürlüğü) 1979 yılında burayı satın aldığını dolayısıyla da onlara ait olduğunu söylüyor. Biz de buna karşılık, ‘Satın alsanız dahi kökeni vakıftır’ diyoruz. Çünkü bizim dayanağımız Vakıflar’ın 30. maddesi. Zira 30. maddede şöyle diyor: Geçmişte Vakıf yoluyla meydana gelmiş olup her ne suretle olursa olsun belediye hazine, özel idareler ve köy tüzel kişiliklerinin mülkiyetine geçmiş olan vakıf kültür varlıkları mazbut vakfa (hangi vakıf adına yapılmışsa o vakfa) devrolunur.”

Hazine’nin davayı yaklaşık üç ay önce açtığını söyleyen Yıldırımhan, “Kalepark’ın bulunduğu alanın Üçüncü Zade Ömer Paşa Vakfı’na ait olduğunu belirtti. Yıldırımhan, “Kalepark’ın yanısıra Hasan Paşa Kışlası Bedesten, Alacahan, 8 Direkli Hamam da aynı kapsamda Vakıflar’a kazandırılmıştı” diye konuştu.

KALEPARK’I HALKA AÇMAK İSTİYORUZ

Askeriye’nin gerek Kalepark’ı gerekse Hasan Paşa Kışlası’nı kullanmaya devam ettiğinin altını da çizen Yıldırımhan, “Biz kendilerine zaten çıkın demiyoruz. Ancak onların burayı boşaltması halinde bu alanları halka açmayı planlıyoruz” diye konuştu.

ASKERİYE ORDUEVİ Mİ YAPTIRIYOR?

Öte yandan edinilen bilgiye göre Askeriye’nin Trabzon’da bir Orduevi yapma hazırlığında olduğu ve bütün birimleri burada toplama yönünde düşüncesi olduğu ifade edildi.