Şanlı ordumuzun, kahraman emniyet teşkilatımızın ve necip milletimizin içerisinde adeta yuvalanan bir güruh, devletimizin bölünmez bütünlüğüne, demokrasimize, milletimizin istikbaline ve iradesine kast etme cüretini göstermiştir. 

Fethullahçı Terör Örgütü mensubu hainler, vatanımızın ve milletimizin savunması için kendilerine tahsis ve emanet edilen uçaklarımızı, tanklarımızı, diğer silah ve cephaneyi, sinesinden çıktıkları millete, hatta milletin meclisine saldırı amacıyla kullanmış, yıllarca kurdukları alçak planı hayata geçirmeye kalkışmıştır. 

Ne var ki; düşman alt etmekte, kahramanlıkta ve dirliğini bozmaya niyetlenenlere ders vermekte her daim mahir ve kararlı olan milleti hesaba katmayanlar, beklemedikleri bir dirençle ve dirayetli duruş ile karşılaşmıştır. Geleceğine uzanan elleri kırmasını bilen milletimiz, devleti için ölüme koşan kahraman güvenlik güçlerimizle birlikte hainlere geçit vermemiş ve ihanet şebekesini püskürtmeyi saatler içerisinde Allah’ın izniyle başarmıştır. 

Demokrasi tarihimizin kara gecesinde ve ertesi günlerde; hain darbe girişimine karşı duran şehitlerimiz başta olmak üzere, canlarını ortaya koyan gazilerimize ve bu kalkışmaya geçit vermeyen milyonlarca kahramanımıza, 4 yıl sonra da sonsuz minnet ve şükran duyduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz.

Rabb’im; devletimize kastetmek, milletimize zulmetmek isteyenlere fırsat vermesin, 15 Temmuz destanımız kutlu olsun.”