Trabzon Belediyesi Bando ve Mehter Takımının Valilik önünde çaldığı eseri duyan Vali Kızılcık, makamda gerçekleştirdiği bir toplantıyı keserek, bando takımının yanına gitti ve bando takımına icra ettikleri sanattan dolayı teşekkür etti. Her Cuma günü akşam saatlerinde Trabzon Valiliği önünde İstiklal Marşını çalan Trabzon Belediyesi Bando ve Mehter Takımı adına takım Şefi Ali Mahir Pak ve Şef Yardımcısı Erol Küçük, sanata ve sanatçıya verdiği önemle bilinen Vali Kızılcık’a bu duyarlılığından ötürü teşekkür etmek için randevu talebinde bulundular. Yoğun programını rağmen heyetin görüşme talebini kabul eden Vali Kızılcık, ilimizin kültürünün tanıtımına katkı sağladıkları ve sergiledikleri sanattan ötürü heyeti tebrik etti. Vali Kızılcık’ın sanatçıya verdiği değer Bando ve Mehter Takımı Şefi Pak’ın makamda gözyaşlarını tutamamasına neden oldu.

Uzun süredir bu görevi yürüttüklerini belirten Bando Takımı Şefi Pak, Vali Kızılcık’ın yaptığı inceliği asla unutmayacaklarını kaydederek, “Daha öncede belediyemizin bir açılışı sonrası siz makam aracı ile yanımızdan geçerken aracınızı durdunuz. Ben ve ekip arkadaşlarımı tebrik ettiniz. Şimdide Sayın Valim toplantınızı yarıda keserek bizlerin yanına gelmeniz, bizleri tebrik etmeniz, bana ve arkadaşlarıma bir ömür boyu yeter. Bu iki olayı asla unutmayacağız. İlk defa bir Vali bizim irca ettiğimiz sanattan ötürü bizleri tebrik etti. Bizler elbette ki bu görevi aldığımız maaşla yapıyoruz, bu bizim işimiz. Ancak sizin bizim sanatımıza gösterdiğiniz değer bizim sanatımızı icra ederken her zaman bir güç kaynağı olacak” dedi. Bu esnada duygulanan ekip şefi gözyaşlarına hakim olamadı. Bir süre sessizliğe bürünen ortam odada bulunanları hüzünlendirdi.

Bando ve Mehter takımı ekibinin ziyareti nedeniyle teşekkür eden Vali Kızılcık, bando takımının çalışmalarını severek takip ettiğini belirterek, “ Her Cuma günü Valiliğimizin önünde sergilediğiniz eseri ve İstiklal Marşını dinlemekten son derece keyif alıyorum. Sizin yanınıza gelerek, teşekkür etmeyi planlıyordum, ancak nasip bugüne oldu. Sizlerin özel günlerde ve yurtdışında sergilediğiniz sanat, ilimizin ve ülkemizin tanıtımı için son derece önemli. Ramazan ayında Zağnos Vadisi’nde icra ettiğiniz sanat bizleri olduğu gibi Bosna Hersek eski Kültür Bakanı ve katılımcıları da hayran bıraktı. Bando takımınızın icra ettiği bu sanat aynı zamanda kültürümüzün de gelecek nesillere aktarılması açısından önemli bir rol oynayacak” şeklinde konuştu.



Sanatsız bir toplumun hayat damarlarından birinin kopmuş olduğunu ifade eden Vali Kızılcık, “Hepimiz bir görev yürütüyoruz. Siz sanatçılar da bu önemli görevi yapıyorsunuz. Sizi dinlerken herkes haz duyuyor. Toplum sizi dinleyecek ki geçmişini hatırlasın. Bu nedenle herkesin yaptığı iş çok değerlidir. Eğer böyle kabul edilirse insanlarımız daha şevkle çalışır. Sizin yaptığınız iş herkesin yapabileceği bir iş değil. Marifet iltifata tabidir. Yapılan güzel şeylerin karşılığında teşekkür edeceksiniz ki on insanlarda işlerini şevkle yapsın. İnsanlara yaptığınızın karşılığı olmayan bir teşekkür elbette ki çok zor olmamalı. Böylece birliktelik ve kardeşlik tesis edilmiş oluyor. Teşekkür etmeyi birbirimizden esirgememiz lazım. Sizlerin daha motive ve daha şevkle işlerinizi yapmanızı katkı sağladıysak ne mutlu bize” biçiminde konuştu.

Görüşmenin ardından Vali Kızılcık ve heyet birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.