Araklı'da   Turup  mevkiiine   çöp alanı yapılmasına karşı  oluşturulan platform Araklı’da yaptıkları eylemden bir sonuç alamayınca bu kez Trabzon Valiliği’nde Soluğu aldılar Araklı Hürriyet Mahallesi'nden, Buzluca'dan, Kalecik'ten, Konakönü'nden kısaca  Araklının her yanından yüzlerce insan turup için Trabzon Valiliği önünde toplandı. Trabrikab tarafından katı atık tesisine  dönüştürülmek istenen Turizm alanı ve Kent Ormanı ilan edilen bir alanın  çöp  alanına dönüşmesini protesto etmek amacıyla  Valilik önüne pankartlarla gelen ilçe halkı, Vali Kızılcık ile görüşmek istedi. Protesto üzerine makamından valilik önüne inen Trabzon Valisi recep Kızılcık öfkeli halkı ikna etmekte güçlük yaşadı. Vali Kızılcık’a sıkıntısını anlatmak isteyenler ona ulaşmaya çalışınca Vali Kızılcık ezilme tehlikesi geçirdi

Araklılı vatandaşlar, "Akciğerlerimizde  çöplük istemiyoruz" diyerek, Trabzon valisi Dr. Recep Kızılcık'ın Turup konusunda ısrarını anlayamadıklarını ve Turup konusunda sessiz kalanların  yarın bunun hesabını vereceklerini söylediler.

Öte yandan yaşanan bu olaylar üzerine Trabzon Valiliği'nden şu açıklama yapıldı;

"Araklı ilçesinde Orman İşletmesine ait 171.000 m2 lik alan 2004 yılında 49 yıllığına tahsisi yapılmış, Katı Atık Depolama Tesisi yapılmak üzere çevre düzeni planına işlenmiş ve ÇED Olumlu Raporu alınmıştır.

Daha sonra bu alan için Araklı Belediyesi Trabzon İdare Mahkemesine başvurarak çöp depolama tesisinin yapılmasının iptalini talep etmiş, İdare Mahkemesinin 10.06.2010 tarihli kararı ile bu talep reddedilmiştir. Yöre halkı 29.05.2012 Salı günü (bugün) çöp depolama alnının yapılmaması yönündeki taleplerini Trabzon Valiliğine iletmek üzere organize bir şekilde Valiliğe gelmiş, Vali Dr.Recep KIZILCIK’la görüşme talebinde bulunmuşlardır.

Bu grup içerisinde bazıları taleplerini pankartla bazıları da sözlü olarak ifade etmiş, Vali Dr. KIZILCIK grupla görüşerek aralarında birkaç kişi sözcü tayin etmelerini ve bu tayin edilen kişiler ile her an görüşebileceğini, sorunu masaya yatıracağını ifade etmiştir. Bunun üzerine grup Valilik önünden olaysız bir şekilde ayrılmıştır."