Kampta bulunan çocuklar ile birlikte orucunu açan Vali Kızılcık, burada öğrencilerin kamp hakkındaki görüşlerini aldı.

81 ilden gelen öğrencilerin oluşturduğu kardeşlik ortamı görünce son derece memnun olduğunu ifade eden Vali Kızılcık, Türk gençlerine kendilerine güvenmeleri, kendilerini geliştirmeleri ve takım halinde çalışmaları tavsiyesinde bulundu.

Artık gençlerin akademik bilgilerle donatılmasının yeterli olmadığını ifade eden Vali Kızılcık, “ Biz farklılıklar içerisinde hoşgörü kültürü ile bin yıllar boyunca yaşadık. Sizlerinde bunu tecrübe ederek yaşamınızı arzu ettik. Bizim milletimizin temeli kardeşliğe dayalı. Bizim felsefemiz ‘İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın’dır. Yani insanın mutluluğu olmadan ne devletin yaşamasının nede varlığının bir önemi vardır. Son altı ayda ilimize 30 bin Arap turist geldi. Turistler şuanda kaldığınız tesisleri talep ediyorlar ve geceliğine 500 TL veriyorlar. Biz bu kamptan gençlerimiz istifade edebilsin diye sizlere verdik. Ülkemizin parlayan yıldız olarak görülmesinin sebebi sizlersiniz. Genç ve dinamik bir nüfusa sahibiz. Ancak bu nüfusun eğitimli olması gerekiyor. Eğitim demek sadece akademik bilgilerde mükemmel olmayı gerektirmiyor. Toplumsal hayatta takım olarak çalışmayı gerektiriyor. Sizler burada tatil yaparken takım halinde çalışmayı ve toplum halinde yaşamayı da öğrendiniz” dedi.
Dünyada başarılı insanların duygusal zekası güçlü olan insanlar olduğunu kaydeden Vali Kızılcık, “Özellikle idareci tiplerine baktığınızda duygusal zekası güçlü olan insanlar. Duygusal zekanın IQ’dan en önemli farkı sonradan kazanılıp geliştirilmesidir. Duygusal zekanın özellikleri beraber çalışabilme, takım halinde hareket edebilme, arkadaşları ile iyi geçinebilme, sosyal ilişki kurabilme ve hoşgörülü olabilmedir. Bir şey becerebilmenin en doğru yolu paylaşımcı olabilmektir. ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ düşüncesinden gelen insanlarız. Bugün kapitalist dünyanın bencilce yaklaşımlarının dünyayı nerelere getirdiğini görüyoruz. Sayın Başbakanımız gençlerin en iyi şekilde yetişmesi için tüm imkanları seferber etti. Dolayısıyla zamanın teknolojisini kullanarak en iyi mekanlarda kendimizi yetiştireceğiz” şeklinde konuştu.



Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı ise, yaklaşık 100 kişilik erkek gurubun bulunduğu kamp için yayla kenti kendilerine veren Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’a teşekkür etti.

Öğrenciler ise, kampın son gününe geldiklerini ve hüzünlü olduklarını dile getirerek, “İlk geldiğimiz günlerde tanımadığımız arkadaşlarımız ile bir arada bulunduğumuz için biraz zorlandık. Ancak şimdi ayrılacağımızı görünce üzülüyoruz. Son derece güzel bir ortam oluşturulmuş. Burada ki her şey mükemmel. Biz kampın Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapıldığını düşünüyorduk. Burada anladık ki devletin tüm kurumları ile organize çalışılarak yapılmış bir kamp. Bizlere olan güven ve verdiğiniz değerden dolayı da Sayın Valimize teşekkür etmek istiyorum” ifadelerine yer verdiler.



Kamp alanında kalan öğrenciler rafting, gezi, tırmanma, golf, basketbol, futbol gibi çeşitli etkinliklere katıldığı gibi ilimizin ve bölgemizin tarihi ve kültürel mekanlarını da ziyaret ettiler.