Törene Vali Kızılcık'ın yanı sıra Garnizon Komutanı Albay İlhami Ulu, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Turgay Aras, Akçaabat İlçe Kaymakamı Abdul Rauf Ulusoy, çok sayıda Mehmetçik ile aileleri katıldı.
Törende konuşan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, "Bugün Eğitimlerini tamamlayıp Trabzon jandarmasına katılan ve Türk milletinin asayiş ve güvenliğinde çok önemli görevler icra edecek olan değerli Mehmetçiğin yemin merasimini gerçekleştirmenin sevincini yaşıyoruz. Siz değerli anne babaların hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak yetiştirdiği 140 evladımızı Mehmetçiğimizi, bizlere emanet ettiniz. Memleketine, devletine hizmet etsin diye onları göz bebeğiniz gibi koruyarak okuttunuz eğittiniz. ve sonrada vazifelerin en ulvisi olan peygamber ocağı askere gönderdiniz. Onları devletimize emanet ettiniz. Bizlerde onları birer yavrumuz, hazinemiz ve geleceğimiz olarak görüyoruz" dedi.

Ailelere de mesaj veren Vali Kızılcık, "Evlatlarınızı evladımız olarak bağrımıza bastık ve emaneti teslim aldık. Bize verdiğiniz emanetinizi aynı sevinçle, aynı mutlulukla, ufuklarını daha da açarak, devlete hizmet etmenin hazzını yaşatacağız. Millet olarak hedeflerimize ulaşmak için daha fazla çalışması gerektiğine inanan Türkiye Cumhuriyetinin onurlu bir bireyi olarak onları sizlere teslim edeceğiz " diye konuştu.
İl Jandarma Alay Komutanı Albay Turgay Aras ise, "Oğlunu bir bayram havası içinde kınalayıp askere uğurlayan, şahadetin karşısında 'vatan sağ olsun' diyen anne ve babalarımızın önünde saygıyla eğiliyorum. Bu yemin töreninde bulunmanızla evlatlarınıza moral kaynağı oldunuz. Her anne baba gibi onlarla gurur duyacaksınız. Kutsal bir görev olan askerlik hizmetini yapmak için bizlere teslim ettiğiniz çocuklarınız bizim de evladımızdır. Onlar emin ellerdedir" şeklinde konuştu.

Vali Kızılcık konuşmaların ardından birliğe ilk katılan kısa dönem ere hediyesini sundu.