Öğrenim kurumlarının tehlikenin makul görülebileceği yakın çevresinde eğitim hizmetinin sağlıklı bir şekilde verilmesine engel olacak nitelikte şahısların bulunmasını yasakladıklarını ifade eden Vali Kızılcık, okul saatlerinde öğrenci kıyafetli, 15 yaş altında bulunan öğrencilerin internet kafe ve elektronik oyun yerlerine girmelerinin yasaklandığını belirterek, yasaklara uymayanların cezaya çarptırılacağını kaydetti.

Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin sağlıklı ve huzurlu bir ortamda eğitimlerini görebilmelerinin son derece önemli olduğunu kaydeden Vali Kızılcık, bu konuda alınan kararların sıkı bir şekilde uygulanacağını belirtti.

Vali Kızılcık, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Çocuklarımızın daha güvenli ve huzurlu ortamda eğitim ve öğretim görmelerini sağlamak amacıyla Trabzon Valiliği olarak İl genelinde bulunan kamu ve özel ait eğitim öğretim kurumlarının tehlikenin makul görülebileceği yakın çevresinde, bahçesinde ve müştemilatında, eğitim ve öğretim faaliyetleri ile ilgisi bulunmayan, kurumun sükun ve huzuruna güven ve esenliğine eğitim ve öğretim hizmetlerinin sağlıklı bir biçimde yürütülmesine engel olabilecek nitelikte şahısların bulunmasına, yasaklama kararı verdik. Yine aynı gerekçe ile okul saatlerinde, öğrenci kıyafetli, 15 yaş altında bulunan öğrencilerin internet kafe ve elektronik oyun yerlerine girmeleri yasaklanmıştır. 2012-2013 eğitim öğretim 1. ve 2. dönemi sonuna kadar idari para cezası verilmesine karar verilmiştir”

Denetim kolluk kuvvetleri ve okul yöneticileri tarafından uygulanacağını ifade eden Vali Kızılcık, “Herkes görevini eksiksiz yapacak, ihmali görülenlerin ve yanlış yapanların gözünün yaşına bakılmayacak” dedi.