Şehit Uzman Onbaşı Tüfekçi için Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde cenaze töreni düzenlendi. Törene Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın, Erzurum Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Mustafa İhsan Batı, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Kürtün Kaymakamı Abdulselam Öztürk, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze namazını Gümüşhane İl Müftüsü Süleyman Aktaş kıldırdı. Aktaş, namaz öncesi şehitlik mertebesinin yüceliğinden bahsetti. Cenaze namazının kılınmasının ardından askerler şehidin tabutunu omuzlaması sırasında tabutun yanına gelen Baba Kenan Tüfekçi, Anne Asiye Tüfekçi ve kardeşleri gözyaşına boğuldu. Bu sırada Bakan Erdoğan Bayraktar,  Vali Dr. Recep Kızılcık, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve beraberindekiler, şehit babası Kenan Tüfekçi ve ailesine baş sağlığı dilerken, acılarına ortak oldular.

Törenin ardından araç konvoyu eşliğinde Bakan Bayraktar ve beraberindekiler şehidin defnedileceği Akçal köyüne hareket etti. Şehit asker Uzman Onbaşı Yusuf Tüfekçi, ikindi namazının müteakip kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.