Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, 'Orta Doğu ve Avrasya Yaz Okulu Projesi' kapsamında ağırlıklı olarak uluslararası ilişkiler bölümünden üniversiteli öğrencilere Atatürk Kültür Merkezi'nde bir konferans verdi. Gençlerin kendilerine güvenmesi gerektiğini ifade eden Vali Kızılcık, ülkenin en büyük avantajının eğitimli genç nüfusu olduğunu belirtti. Gençlerin iyi yöneticiler olabilmeleri için sorunlarla mücadele edebilme kapasitelerinin olması gerektiğini kaydeden Vali Kızılcık, "Bilgi çağında yaşamamız nedeniyle sizlerin değişen ortama cevap verecek yöntemleri uygulamanız gerekiyor. Yeni sorunlarla mücadele etme kapasitesine sahip birer yönetici olmalısınız" dedi.

Türkiye'nin hakettiği yere ulaşması için gençlere büyük görevler düştüğünü belirten Vali Kızılcık, "Ülkemizin en büyük avantajı genç ve yetişmiş bir nüfusa sahip olmasıdır. Kendinize güvenin, kendinizi asla küçümsemeyin. Sürekli kendinizi yenileyin. Sizler bu ülkenin en büyük rezerv kaynaklarısınız. Bu millet sizin iyi eğitim almanız için hep verdi. Artık sizlerde aldığınız eğitimler ile bu ülkeye hizmet edeceksiniz. Ülkemizin hakettiği yere gelmesi için sizler de çaba harcayacaksınız" diye konuştu.

Dünyada yönetim alanında tarihsel olarak yapılan uygulamalar hakkında bilgiler veren Vali Kızılcık, daha sonra katılımcıların sorularını cevapladı.