. Vali Kızılcık'a ziyaretinde Araklı Kaymakamı Adnan Tezcan, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ve İşadamı Hamit Özdağ eşlik etti.

Eğitim alanında devlet olarak önemli yatırımlar yaptıklarını ifade eden Vali Kızılcık, hayırsever işadamlarının da eğitim alanına yatırım yapmaya çağırdı.

Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin iyi bir eğitim almasına büyük önem verdiklerini kaydeden Vali Kızılcık, "Yavrularımızın eğitimlerini en iyi şekilde alarak dünya gençliği ile yarışır hale gelmesini hedefliyoruz. Devletimiz tarafından eğitime ayrılan pay da bu konuya verilen önemi çok iyi şekilde göstermektedir. Gençlerimiz 21. yüzyılın gereklerine uygun olarak okuyan, sorgulayan, araştıran ve kendine güvenen bireyler olmaları gerekiyor. Öğretmenlerimizden de bu konuya özen göstermelerini istiyorum" ifadelerine yer verdi.

Devlet olarak yapılan yatırımların yanında hayırseverler tarafından da eğitim alanına yatırım yapılmasının önemli olduğunu kaydeden Vali Kızılcık, "Bugün Araklı İlçemizde hayırsever işadamımız Hamit Amca tarafından yaptırılan eğitim kurumlarını inceledik. Hamit Amca yavrularımızın iyi bir eğitim alması için yaptığı yatırım herkese örnek olmalı. Hayırsever işadamlarımızdan başta eğitim olmak üzere Trabzon'umuza, doğdukları topraklara yatırım yapmalarını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Vali Kızılcık, hayırsever işadamı Hamit Özdağ ile birlikte yaptırılan işitme ve görme engelliler eğitim merkezi ve 175 öğrenci kapasiteli yatılı kuran kursunu inceledi. Hayırsever işadamı Hamit Özdağ ise, " Araklı'da yaptırmış olduğum işitme ve görme engelliler eğitim merkezi Türkiye'de bu dalda ilkler arasında yer aldığını belirtmek istiyorum. Bir örneğini Japonya seyahatim esnasında gördüğüm bu projeyi, doğduğum yer olan Araklı'ya yapmak istedim. Bu okulu şuanda bitirdim. Yavrularımızın burada eğitim aldıklarını görmek benim en büyük mutluluğum olacak" dedi.