Ramazan boyunca iftarını köylerde ve halk arasında açan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, bu seferde Vakfıkebir İlçesi Hürriyet Mahallesi'nde eşi tarafından terk edilen bir ailenin evinde iftarını açtı.

İftar yemeğinde Vali Kızılcık'a Vakfıkebir Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Salih Özkan ve sosyal yardımlaşma vakfı yetkilileri de eşlik etti. Güllü Çobantürk ve 2 çocuğu ile yakından ilgilenen Vali Kızılcık, ailenin sıkıntılarını dinledi. Çocukların eğitim durumları hakkında da bilgiler alan Vali Kızılcık, ailenin her zaman kendilerine ulaşabileceğini ifade etti. Çobantürk ailesi ve Vali Kızılcık hazırlanan yer sofrasında iftarını açtılar.

İftarlarını mümkün olduğunca halkın arasında açmaya gayret gösterdiğini belirten Vali Kızılcık, "Bizler bu vatandaşlarımız sayesinde bu koltuklarda oturuyoruz. Onların bizlerin yanlarında olduğunu hissetmesi gerekiyor. Bugünde Çobantürk ailemiz ile iftar açtık. Hem kendileri ile sohbet ettik, hem de yanında olduğumuzu ifade ettik. Bende oluşan sıcak ortamdan dolayı son derece memnun oldum. Bu ailemizin her zaman yanında olacağız. Onların sorunları bizim sorunumuz olacak. Çocuklarının okuması için elimizden ne gelirse yapacağız. Devlet olarak hiçbir vatandaşımızın aç ve açıkta olmasını istemiyoruz. Kaymakamımıza ve diğer yetkililere talimat verdim. Bu aile ile devamlı ilgilenecekler" dedi.

Güllü Çobantürk ise Vali Kızılcık tarafından yapılan ziyaretten son derece memnun olduklarını ifade ederek "Sayın Valimiz ramazan ayında bizlerle iftar açmayı istemiş. Kendisi bizlere tarif edilemeyecek bir mutluluk yaşattı.Valimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Valimizin her zaman vatandaşın yanında olduğunu basından takip etmekteydik. Şuanda kendisinin ne kadar sıcak kanlı ve iyi bir insan olduğunu gördük. Valimize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Ailenin iki çocuğu Vali Kızılcık'a yaptığı ziyaretten ötürü çiçek hediye ettiler.