Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde gerçekleştirilen açılışa Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ün yanı sıra resim sanatçısı Fethi Murathanoğlu, Ceyhan Murathanoğlu ile sanatseverler katıldı.
            Açılışta bir konuşma yapan Vali Öz, “Toplum olarak bugün yaşadığımız huzursuzlukların, sıkıntıların temelinde ekonomik kalkınmayla, sosyal kalkınmayı, sanat ve edebiyat gibi güzellikleri bütünüyle yaşayamamak yatmaktadır.
            Bu tür girişimlerimiz, zenginliklerimiz ne kadar artarsa ve bu alanda ne kadar güçlenirsek evlatlarımız birbiriyle kavga edip, canlarına kastetmezler. Toplumsal kalkınmamın bir gereği olarak duyarlılığımızı ve hassasiyetimizi;  sanatımıza, edebiyatımıza, sporumuza ve bütün alanlara vermemiz gerekiyor. Özellikle çevre ile ilgili hususlardan mutlaka dersler alıp yarınlara daha güzel bir şehir bırakmak için sanatçılarımızın duyarlılığına ihtiyacımız var.
            Trabzon, özellikle resim ve plastik sanatlarda güçlü bir temeli, tarihi ve birikimi olan bir şehirdir. Bu akşam burada bunun güzel bir örneğini yaşıyoruz. Sergide emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
            Vali Öz, sanata verdiği katkılardan dolayı Ceyhan Murathanoğlu’na teşekkür belgesi verdi. Ardından beraberindekilerle sergiyi gezerek eserleri tek tek inceledi.