Ülkemiz Bugün Demokrasisiyle, Cumhuriyetiyle, İnsan Haklarıyla, Yoluyla, Okullarıyla Her Alanda Gelişiyor
 
​Trabzon’da 23 Nisan Çocuk Bayramı Çeşitli Etkinliklerle Coşkulu Bir Şekilde Kutlandı ​23 Nisan Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Trabzon’da da törenle kutlandı. Kutlamalar, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş’ın Valilik Önündeki Atatürk anıtına çelenk koymasıyla başladı. Daha sonra Bedri Rahmi İlköğretim okulunda gerçekleştirilen törene
​Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, il jandarma komutanı, emniyet müdürü, ilgili birim amirleri, öğrenciler ve çok vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın ardından 23 Nisan şiirleri okundu. Öğrenciler Vali Öz’e, Garnizon Komutanı Kocaoğlu'na ve Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu’na birer çiçek buketi verdi. 
​Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş’ın, günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından çeşitli halk oyunları ve 23 Nisan gösterileriyle devam eden törende şiir ve resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Öğrencilerden oluşan müzik korusunun seslendirdiği birbirinden güzel eserlerle devam eden tören, hazırlanan ‘işte benim eserim’ isimli bilim serginin gezilmesiyle son buldu.  
​Bedri Rahmi İlköğretim okulunda gerçekleştirilen törenin ardından bir gurup öğrenci Vali Öz’ü makamında ziyaret ederek Vali’ye çiçek takdim etti.  
​DÜNYADA ÇOCUK BAYRAMI KUTLAYAN TEK MİLLETİZ 
​Çocuklarla sohbet eden Vali Öz, “23 Nisan Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşu ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramıdır. Dünyada çocuk bayramı kutlayan tek millet ve devlet biziz. Meclisi kuran ve o mecliste milli mücadeleyi yürüten, vatanımızı kurtaran, 1923 yılında Cumhuriyeti kuran ve bugünün modern Türkiye’nin temelini atan Gazi Mustafa kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına şükranlarımızı sunuyoruz.  
​Bugün ülkemiz demokrasisiyle, cumhuriyetiyle, insan haklarıyla, yoluyla, okullarıyla her alanda gelişmiş bir ülkedir. Modern okullarda eğitim görüyoruz. Bu memlekette mutlu ve barış içersinde yaşıyorsak bunu cumhuriyete borçluyuz. Bu milli hakimiyetin egemen olduğu demokrasi ve cumhuriyet sayesinde gerçekleşmiştir. Bunun kıymetini bilmek için işte bu bayramları yapıyoruz. Bu bayramın ayrı bir özelliği daha var. Bütün ülkelerin çocuklarını barış ve kardeşlik içersinde bir dünyada yaşama mesajını veriyoruz. Bayram dolayısıyla yapmış olduğunuz güzel etkinliklerden dolayı sizleri tebrik ediyor başarılar diliyorum” dedi.  
​Çocuklarla uzun süre sohbet eden Vali onlara çeşitli hediyeler verdi.