Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Temel Yaşar Çoruh İlkokulunda eğitim öğretim gören öğrencilerin karne sevincine ortak oldu. Öğrencilere karnelerini dağıtan Vali Öz, “Trabzon ilimizde anasınıfı, ilkokul, ortaokul ve lise olarak yaklaşık 146 bin öğrencimiz bugün birinci dönem karnelerini aldılar. Artık eğitimde teknolojiyi kullanma imkanımız gelişti. Bir yandan tablet bilgisayarlar, eğitim ortamımızın kalitesiyle ve e-okul gibi diğer imkanlarla öğrenci, öğretmen, okul ve veli ilişkileri biraz daha yakın ve sıcak bir konuma geldi. Veliler artık çocuklarının anlık olarak okula devam durumlarını ve ders notlarını takip edebiliyor. Bugün burada bizler belli öğrencilerimize temsili olarak karnelerini verdik” dedi.

Trabzon'daki okulların alt yapı eksiklerinin tamamlanması için yeni yatırımlar yapıldığını belirten Vali, “12 yıllık eğitime geçişle birlikte gerek köylerimizde gerekse ilçe ve il merkezimizde eksiklerimizi gidermek için yaptığımız çalışmaların yanında, eğitim paydaşlarımızla birlikte eğitim kalitemizi nasıl artırabiliriz bununla ilgili çalışmalarda yapmaktayız. Önümüzdeki süreçte paydaşlarımız ve çalıştay ile yapacağımız toplantılarla daha da geliştirerek, Trabzon'daki eğitim başarısını arttırmayı hedefliyoruz. İsteriz ki bütün öğrencilerimiz yüksek notlarla ve başarılı bir şekilde eğitimlerine devam etsinler. Ancak bazı öğrencilerimizin kırık notları da olabilir. Bunlar her zaman telafisi mümkün olan konulardır. Öğrencilerimiz tatillerini güzel bir şekilde vakitlerini güzel geçirerek tamamlasınlar. Öğrencilerimizin belli eksiklerini okul yöneticileri ve velilerle paylaşarak gidersinler. Bu manada bazen olumsuz örnekler yaşana biliyor bunlara yer vermemek lazım. Bütün öğrencilerimiz bizim için kıymetlidir. Başarı sadece notlarla ölçülen bir değer değildir. Zamanla farklı alanlarda öğrencilerimizin yeteneği ile hayatta başarılı yollara gidebilirler. Alınan notları belli ölçüde değerlendirmekle birlikte bütün çocuklarımızı geleceğe kendi yetenekleri ile geleceğe hazırlamak için okul, yöneticiler, öğretmenler ve aileler ile birlikte hep birlikte çalışmalıyız.

Bütün öğrencilerimize güzel bir tatil diliyor ikinci dönemde başarılarını artırarak güzel bir yılı hep birlikte tamamlama temennisinde bulunuyorum” diye konuştu.