15-22 Nisan Turizm Haftası nedeniyle Ortahisar’da bir etkinlik düzenlendi. Kanuni Parkı’nda düzenlenen etkinliğe Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Lokantacılar Odası Başkanı Hüseyin Er, TURSAB Doğu Karadeniz Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök ile bürokratlar, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

            Turizm İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan fotoğraf sergisini gezen vali, Trabzon’un eski fotoğraflarını tek tek inceleyerek ilgililerden bilgi aldı. Lokantacılar Odası tarafından hazırlanan yöresel yemeklerin sunumuyla devam eden etkinlikte Vali, vatandaşlara yemek ikramında bulundu.

            Turizmde yöresel yemeklerin önemine vurgu yapan Vali Öz, “Trabzon tarih ve kültür kenti olmanın yanında turizm şehri olma kimliğini de gittikçe güçlendiren bir şehrimiz. Turizm haftası nedeniyle ilimizde farklı etkinlikler yapıyoruz. Trabzon’un ve Karadeniz’in lezzetini önce Trabzonlulara sonra da buraya gelen ziyaretçilere tattırmak için bu etkinliği düzenledik. Bu etkinlikte başta lokantacılar odamız olmak üzere bütün odalarımızın, esnaf odalarımızın, hizmet sektöründe çalışan esnaflarımızın çok büyük katkıları var. Hepsine teşekkür ediyorum.

            Bugün burada Karadeniz’in bütün lezzetlerini sergileme ve tattırma imkanı bulduk. Karadeniz bu anlamda çok zengin bir coğrafya. Tarihten gelen birikimi ve kültürü mutfağına da yansımış. Dolayısıyla ilimize gelen ziyaretçilerimizin mutlaka Trabzon’un tarihi ve doğal güzelliklerini görüp yaşamalarının yanında mutfak kültürünü ve damak zevkini de mutlaka tatmasını ve bunu sunan hizmet yerlerimizi, lokantalarımızı ziyaret etmelerini istiyoruz. 

          Önümüzdeki turizm sezonun başarılı geçmesi için Trabzon halkıyla, esnafıyla, kurumlarımızla iyi bir hazırlık süreci yaşıyoruz. Trabzon’da hizmet ve turizm sektörünün gelişmesiyle bütün alanlarda denetimler konusunda daha etkin rol alacağız. Bu konuda odalarımızdan ortak çalışma bekliyoruz. Belediyelerimiz, ticaret odamız, esnaf odamız ve diğer ilgili kurumlarımız ile gerekli denetimleri yapacağız. Turizme hizmet eden bütün esnaflarımızdan, fiyat tarifelerini misafirlerin göreceği bir yerde bulundurmalarını istiyoruz. Kurallara uymayan işletmecilere kesinlikle taviz vermeyeceğiz” dedi.

            Vali Öz, etkinliğin ardından Kanuni Evi Önünde vatandaşlarla çay içerek sohbet etti.