Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, kaybedilen vatandaşları geri getirmenin mümkün olmadığını ancak maddi zararların mutlaka telafi edilebileceğini bildirdi.
Öz,  Artvin 'deki sel ve heyelan sonucu oluşan can ve mal kayıpları nedeniyle yayımladığı mesajında, bu felakette hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve ölenlerin yakınlarına da başsağlığı dileğinde bulundu.
Yaşanan felaketteki maddi zararların telafi edilebileceğini belirten Öz, "Kaybettiğimiz vatandaşlarımızı geri getirmek mümkün değil ancak maddi zararlar mutlaka telafi edilir. Afetin meydana geldiği saatlerde Artvin Valimizle görüşerek tüm imkanlarımızı bölgeye yönlendirdik. Gerek AFAD gerekse diğer kurumlarımızın ekipleri can ve mal kayıplarının en çok yaşandığı Hopa ilçesine en erken ulaşan ekiplerdendir" ifadelerini kullandı.
Öz, Trabzonluların da her türlü yardıma hazır olduğunu ifade ederek, bundan sonra yapılacak çalışmalarda tüm Trabzon halkı olarak acısı ve maddi zararı olan Artvinli vatandaşların yanlarında olacaklarını kaydetti.
Öte yandan Vali Öz, arama kurtarma çalışmalarına katılan AFAD, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Karayolları, Devlet Su İşleri, Sağlık Müdürlüğü ve UMKE personeline de teşekkür etti.