Ziyaretin gündemini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türkiye genelinde yaklaşık 9 ay önce başlatılan 'Ekmek İsrafını Önleme' kampanyası oluşturdu.

            Ekmek israfı kampanyasının önemine değinen Vali Abdil Celil Öz, başlatılan kampanyaya destek verdiğini ve tüm Trabzonlulardan da verdikleri desteği sürdürmelerini istedi.

            17 Ocak 2013 tarihinde başlatılan 'Ekmek İsrafını Önleme' kampanyasının geçen süre zarfında toplumda duyarlılık ve farkındalık oluşturduğunu ifade eden Vali Öz, kampanyanın ayrıca dünyadaki açlığın önlenmesinde büyük faktör olacağına işaret etti, Vali Öz, "Dünyamızda israftan kaynaklanan açlığın üst noktalarda olduğunu biliyoruz.

Maalesef gıda israfının başta ekmek olmak üzere inanılmaz yüksek boyutlarda olduğunu, özellikle Afrika'daki insanlığın aç kalmasına neden olduğunu görmekteyiz. Dünya genelinde yılda ortalama 870 milyon insan yetersiz beslenmektedir. Bu yüzden de yaklaşık 10 milyon insanın hayatını kaybettiğini üzülerek görüyoruz. Bu israfın önüne geçmek için ülkemizde sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan 17 Ocak 2013 tarihinde ekmek israfını önleme kampanyasını Ankara'da başlattı. Biz de bu yönde ilimizde başlatılan kampanyayı destekliyor, tüm hemşehrilerimizden kampanyaya verdikleri desteği sürdürmelerini istiyoruz" dedi.

 HALKIMIZ İSRAF KONUSUNDA DUYARLI HALE GELDİ

 TMO Şube Müdürü Vahit Özer ise, "TMO Genel Müdürlüğümüzün 17 Ocak 2013 tarihinde başlattığı 'ekmek İsrafını Önleme' kampanyasını Trabzon Şube Müdürlüğü olarak hinterlandımızdaki Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane illerimizin mülki ve idari amirlikleri, üniversiteler, okullar ve diğer kamu kurum ve kuruluşların destekleri ile bilgilendirme toplantıları, panel, kampanya sunumları, kamu spotu, bayat ekmek, yemek ve tatlı yarışmaları, şiir ve kompozisyon yarışmaları ve diğer etkinlikler yapmak suretiyle devam ettiriyoruz.

Kampanya süresi içersinde halkımız ekmek israfı konusunda bilinçlendirilerek duyarlı hale getirilmiştir" dedi.