Lösemi ve Engelli Gönüllüleri Derneği Başkanı Melek Çakır, Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Altıntaş, Günay Altıntaş ve Asiye Çınar’dan oluşan heyet Trabzon’da bir takım ziyaretlerde bulundu. Dernek, ilk olarak Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nu ziyaret ederek derneğin yapmış olduğu faaliyetleri ve yol haritasını anlattı. Ustaoğlu, Çakır ve yönetim kuruluna lösemi ve engelliler için yapılacak olan her projeye destek vereceğini ifade etti. 18 yaş üstü hafif zihinsel engelli bireylerin eğitimi ve istihdamı için yeni bir eğitim üssü için yer isteyen dernek yetkililerine gerekli desteği vereceğini açıklayan Vali Ustaoğlu “Engelliler bizim gerçeğimiz. Bundan kaçamayız, her zaman yanlarındayız” dedi.

ÇAMOBA’DAKİ BİNAYI İSTEDİLER

Lösemi ve Engelli Gönüllüleri Derneği daha sonra hafif zihinsel engelli çocuklar için oluşturulacak eğitim ve istihdam yuvası için Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş’ı makamında ziyaret etti. İl Milli Eğitim Müdürü Aktaş dernek yöneticilerinin projelerini dinledi. Aktaş, Lösemi ve Engelli Gönüllüleri Derneği yöneticilerine her zaman yanlarında olduklarını söyleyerek birlikte engelleri aşacaklarını ifade etti. Lösemi ve Engelli Gönüllüleri Derneği yöneticileri Trabzon’da hafif düzeyde engelli bireyleri eğitmek ve istihdama katmak için gerekli olan bina için istekte bulundu. Çamoba’da yer alan ve daha önce ilköğretim okulunun hizmetinde olan binayı talep eden dernek yetkilileri buranın 18 yaş üstü hafif zihinsel engelli bireylerin kullanımına sunulmasını istedi.

HER TÜRLÜ YARDIMA HAZIRIM

Lösemi ve Engelli Gönüllüleri, İl Emniyet Müdürü Metin Alper’i de ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi sundu. İl Emniyet Müdürü Alper’i makamında ziyaret eden Lösemi ve Engelli Gönüllüleri Derneği Başkanı Melek Çakır ve yönetim kurulu üyeleri Trabzon’da hayata geçirecekleri hafif zihinsel engelli bireylerin topluma kazandırılması için kurulacak olan eğitim yuvası için Alper’den destek istedi. İl Emniyet Müdürü Alper her türlü yardıma hazır olduğunu belirtti.

AMACIMIZ MUTLU BİR ORTAM

Dernek yetkilileri, “Amacımız hafif zihinsel engelli çocuklarımız istihdam edilene kadar eğitim dışı kalmış çocuklarımıza Milli Eğitim, Halk Eğitim ve İŞKUR destekli projelerle kursları açmaktır. Bu bireylerimizin özellikle yaşıtlarıyla huzurlu ve mutlu bir ortamda mesleki edindirme kurslarına devam etmelerini sağlamaktır” dedi.