Akçaabat'a bağlı Metinkale Ortaokulu’nda düzenlenen törene katılan Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, öğrencilerin karne sevincine ortak oldu.

Törene Vali Ustaoğlu’nun yanı sıra Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, okul yöneticileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Buradaki konuşmasında Vali Ustaoğlu, çocukların eğitimleri için tüm imkanların seferber edildiğini belirterek, il genelinde yapılan çalışmaların yanında en çok gururlandıkları faaliyetlerin eğitimdeki başarılar olduğunu söyledi.

Trabzon’da okul yöneticileri, aileler ile güzel bir ekip ruhu oluştuğunu ifade eden Vali Ustaoğlu, “Bunun sonucunda da il olarak eğitimde önemli başarılar elde ettik. Sağlıklı nesillerin yetişmesi ve başarının en önemli göstergesi budur.Notlarının ne olursa olsun umudunuzu, cesaretinizi, kendinize olan güveninizi diri tutarak iyi bir tatil geçirin. Bu tatili iyi değerlendirin ve kendinizi geliştirmek için kitaplar, dergiler ve gazeteler okuyun. Okuduklarınızdan elde ettiğiniz bilgi ve becerileri size fayda sağlayacak şekilde nasıl uygulamaya geçirebileceğinizi düşünün ve günlük yaşantınızda bu bilgi ve becerileri uygulayın” dedi.

Karne dağıtım törenin ardından Vali Ustaoğlu, öğrencilerin yıl boyunca el emeği göz nuru yapmış oldukların eserlerin sergilendiği kermesi gezdi. Daha sonra Vali okul yöneticileri ve öğretmenlere bir toplantı gerçekleştirdi.