Konuyla ilgili Trabzon Valiliğinden yapılan bilgilendirmede, “Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını, gerek ülkemiz genelinde gerekse Trabzon’da, alınan tüm tedbirlere, tüm uyarılara ve tüm denetimlere rağmen halen etkisini sürdürmektedir.
Salgın süreci, başta devletimiz ve ilgili bakanlıkları, illerde ise valilerimiz koordinesinde; sağlık personelinin yanı sıra, kamu kurumlarının görevlendirdiği personel tarafından, gayretle ve özveriyle yönetilmektedir.

Trabzon’da yakın zamanda oluşturulan Salgın Denetim Merkezi bünyesinde yürütülen çalışmalar kapsamında, Vali İsmail Ustaoğlu’nun talimatlarıyla, kentte salgın ile mücadelede kullanılmak üzere sosyal medya ağırlıklı olmak üzere, açık hava mecralarının da kullanımıyla, kent sakinlerinin sürece aktif katılımını ve desteğini sağlayacak bir kampanya planlanmıştır.

Bu doğrultuda bireyden topluma yayılacak şekilde, ‘virüsten korunma’ algısı oluşturmak amacıyla #KendiniKoruKentiniKurtar sloganı belirlenmiş ve bizzat Vali İsmail Ustaoğlu’nun sosyal medya paylaşımıyla söz konusu kampanya başlatılmıştır” ifadelerine yer verildi. 

DUYARLILIK ÇAĞRISI İÇEREN MESAJLAR.. 
Bilgilendirme, “Vali İsmail Ustaoğlu’nun paylaşımını takiben, kampanyaya desteklerini büyük memnuniyetle karşıladığımız, protokol üyeleri ve kentin ileri gelenleri de paylaşımları ve duyarlılık çağrısı içeren mesajlarıyla #KendiniKoruKentiniKurtar demiş, Trabzon halkı da kısa sürede aynı içerikteki paylaşımlarıyla konuya olan hassasiyetlerini açıkça ortaya koymuştur” denildi. 

KATILIM VE DESTEK SAĞLADILAR
Kampanyaya ilişkin değerlendirmelerinde; ‘salgına karşı öncelikle kişisel tedbirlerin tam anlamıyla alınmasının gerekliliği, böylece topyekûn bir mücadelenin kendiliğinden ortaya çıkacağı ve sonuçta bir kentin kurtulacağı’ vurgusunu yapacaklarını dile getiren Vali İsmail Ustaoğlu, “Kentimizin milletvekilleri, belediye başkanlarımız, Trabzonspor camiamız, diğer protokol üyelerimiz, kanaat önderlerimiz, STK’larımız, aklımıza şu an gelmeyen pek çok çevre ve vatandaşlarımız, sosyal medya mecralarından yaptıkları paylaşımlarla kampanyamıza dolayısıyla da salgın ile mücadelemize katılım ve destek sağladılar. Kendilerine teşekkür ediyor, sürecin sona erdiği güne kadar özellikle vatandaşlarımızdan, aynı kararlılıkla ve duyarlılıkla salgınla mücadeleye devam etmelerini istirham ediyorum.” diye konuştu.

SENDE BİZE KATIL
Sözlerinin sonunda, sosyal medya paylaşımında kullandığı mesajı yineleyen Vali İsmail Ustaoğlu şunları söyledi: 
“Koronavirüse karşı kendimizi ve sevdiklerimizi korumalı, hep birlikte kentimizi bu beladan kurtarmalıyız. Diyoruz ki; ‘Sen de bize katıl, maskeni tak, kendini koru, kentini kurtar.’ Bu vesileyle, tüm vatandaşlarımızdan salgınla mücadelemize desteklerini sürdürmelerini bir kez daha rica ediyorum. İnşallah bu süreci hep birlikte başarıyla tamamlayacağız. Sağlıklı günler diliyor, saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum.”