Seminere Vali Ustaoğlu’nun yanı sıra, YİKOB Daire Başkanı Muhsin Eryılmaz, Trabzon YİKOB Başkanı ( Vali Yardımcısı) Emin Sait Karahaliloğlu, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale ve diğer ilgililer katıldı. 

Bir otelde düzenlenen seminerde konuşan Vali Ustaoğlu, "İçişleri Başkanlığımızın önceliklerinden biri de Bakanlık uhdesinde kurulan Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlıklarının, kurumsal kapasitelerinin güçlendirilerek daha etkili çalışmaları, sunulan hizmetlerin daha kaliteli olması ve yerel yatırımlarda azami koordinasyon sağlanmasıdır.” dedi. 

2017 yılında YİKOB'ların mevcut işleyiş modelinin gözden geçirilerek daha etkin ve etkili kuruluşlar olarak güçlendirilmesini sağlamak adına mevcut yapılanma içerisindeki organizasyonel verimlilik ve kamu reformlarını desteklemek için “YİKOB Kapasite Güçlendirme Projesi” başlatıldığını hatırlatan Vali Ustaoğlu, “YİKOB'ların özel bütçeli idare sınıfına geçmesiyle düzenlemeye ihtiyaç duyulan alanların daha da artması, teşkilat yapılanmalarının 30 ilde standart hale getirilmesine olan ihtiyaç, personel yapılanmasına ilişkin sorunlar, tabi olunan mevzuat konusunda tereddütlerin ve farklı uygulamaların yaşanması gibi nedenler, YİKOB'larda kapsamlı bir çalışma yapılması gereğini kuvvetlendirmiştir. Pilot illerden biri olan Trabzon’da gerçekleştirilen bu etkinliğin proje hedeflerine ulaşmada faydalı olmasını ve elde edilecek sonuçların YİKOB'lara ve diğer tüm proje paydaşlarına katkı sağlamasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

YİKOB’ların, kurulduğu günden itibaren bulundukları büyükşehirlerde ciddî bir boşluğu dolduran kurumlar haline geldiğini ifade eden Vali Ustaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Merkezî idare, birçok yatırımını YİKOB üzerinden yürütmektedir. Ülkemiz nüfusunun %70’inin Büyükşehirlerde yani YİKOB’ların hizmet verdiği yerlerde yaşadığı düşünülürse YİKOB’ların önemi daha iyi anlaşılacaktır.

Bu bakımdan YİKOB’ların “Kapasite Güçlendirmesi Projesi'nin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Projede pilot illerden biri olmamız dolayısıyla duyduğum memnuniyeti burada ifade etmek istiyorum. Bu projeden elde edilecek çıktıların değerlendirilmesiyle YİKOB’ların teknik ve idarî kapasiteleriyle önümüzdeki süreçte daha fonksiyonel hale geleceğine inanıyorum. 

YİKOB’ların kapasitesini artırarak büyükşehirlerde kamu yatırımlarının planlama ve uygulama süreçlerini iyileştirmek ve yatırımcı kurumlar arasında iş birliği ve koordinasyonu güçlendirmek amacıyla oluşturulan “Kapasite Güçlendirmesi Projesi” sinin iki yıl süren bu süreçte amacına ulaşmış olması temennisi ile bu projede etkin olarak görev alan tüm katılımcılara teşekkür ediyor, projeden çıkacak sonuçların ülkemiz ve şehrimiz adına hayırlı olmasını diliyorum.”

Seminer; proje ilerlemelerine, süreç faaliyetlerine, proje öncesi ve sonrasına ilişkin bilgilendirme sunumlarıyla devam etti.