Vali Ustaoğlu ilk olarak Trabzon Liman İşletme Müdürlüğü’nü ziyaret ederek  Liman Müdürü Muzaffer Ermiş’ten Trabzon limanıyla ilgili bilgi aldı. Trabzon Liman Müdürü Muzaffer Ermiş, limanın ticaret hacmi ve çalışmaları hakkında sunum yaptı.

Trabzon Limanı’nın ilin ekonomisi ve ticari hayatındaki önemine değinen Vali Ustaoğlu “Trabzon limanı, tarihi geçmişi ve dış ticaret hacmi ile önemini her daim korumaktadır. Tarihi İpek Yolu üzerinde bulunması nedeniyle yüzyıllar boyunca Doğu’da İran’a, Kuzeyde Rusya’ya ve Kafkasya’ya açılan önemli bir ticaret kapısı olmuştur. Ayrıca ülkemizin doğusunda ve kuzeyinde bir çok ülkenin transit yolunun başlangıcında stratejik bir noktada yer almasıyla önemi her geçen gün artmaktadır” dedi. Trabzon Limanının ardından Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret eden Vali Ustaoğlu, Bölge Müdürü Hüseyin Şanverdi’den kurumun çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Sonrasında Vali Ustaoğlu, Ulaştırma 11. Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret edip Bölge müdürü İhsan Gümrükçü ile bir süre görüştü. Bölge Müdürü Gümrükçü  Vali Ustaoğlu’na  projeler ve çalışmalar hakkında bilgi sundu.