61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Zorlu Grand Otel’de yapılan ödül töreni öncesinde mini bir kokteyl verildi. Burada dereceye giren fotoğrafların da sergilendiği kokteyl sonrasında ise ödül törenine geçildi.

Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen’in ev sahipliğinde yapılan ödül törenine Trabzon Valisi Yücel Yavuz’da katıldı.

Törende ilk olarak Şen, kısa bir konuşma yaptı. Şen, “Geçen sene bir fotoğraf yarışması yaptık. Foto Maraton şeklinde. Yaklaşık 3 gün süren Foto Maratondu. Arsin’in güzelliklerini ortaya çıkarmaya çalıştık. 400’e yakın eser geldi. Biraz aceleye geldi.

Bu sene bunu 365 gün Arsin yapalım. 365 dedik ama tam da 365 olmadı. 7 saat süren toplantıdan sonra eserlere karar verdik. Daha çok yaz aylarına yoğunlaşan fotoğraflar oldu. Ama baktık ki bu iş güzel, bundan çok güzel eserler çıkıyor. Tanıtım için önemli” dedi.

Santa Harabelerinin yoluyla ilgili önemli açıklamalar yapan Şen, “Çok güzel bir doğal ortam, bırakın tarihi eserleri. Mikro klima özelliği olan Ayder’i Uzungöl’ü aratmayacak güzellikte bir yer. Sayın Valimizin katkılarıyla, Sayın Bakanımız Süleyman Soylu’nun destekleriyle o yolu yapıyoruz. İnşallah Ağustos sonu yaklaşık 45-50 dakikada Trabzon’dan Santa’ya gidilecek. Gümüşhane’de taş köprüye kadar yapılacak. Eylül ayında Santa’dan taş köprüden yaylalara çıkılacak. Bu vadi hak ettiği değeri bulacak diye düşünüyorum” dedi.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz ise, “Kültür ve sanat konusunda Arsin özelinde güzel çalışmaya imza atılmış. Bu yönüyle baktığınızda 365 gün Arsin dediğimizde bizim ülkemizin bir cennet köşesi olduğu, her yönüyle güzellikleri barındırdığını zaten biliyoruz ama bu şekilde resmedilmesi fotoğrafa konu edinmesi ayrıca güzellik.

Herkes kendi açısından bakacak. Ama bakarken görmeyi bilmek lazım. Farkındalığı hissedip yaşamak lazım.

Sanatın her yönü ve her aşaması marifet gerektiriyor. Aslında o kabiliyetin keşfedilmesi gerekiyor. Bizim toplum olarak aslında el atmamız gereken konulardan biri de bu. Konuda biraz daha önceliklendirmek gerek.

Bunun farkında olmak, bu yönüyle biraz zaman ayırmayı bilmek lazım. Özelikle gençlerimiz veya kendisini genç hisseden bütün vatandaşlarımızın aslında bu konuda yapabilecekleri çok şey olduğuna inanıyorum” dedi.

Vali Yavuz, turizmde Trabzon’un en yoğun sezonunu yaşadığına dikkat çekerek, “Trabzon tarihinin en yoğun sezonunu yaşıyor. Çok şükür her yönüyle Trabzon ve şuanda gelen misafirler ağırlıklı olarak yabancı. Şuanda yer bulmakta zorluk çekiliyor. Muazzam derece hareketlilik var. Bunun da nedeni burası cazibe merkezi. Tabi güzellikleri, kültürel zenginlikleri, çok iyi bir ortam yaşıyoruz. Çok güzel bir sezon geçiriyoruz. Ufak tefek aksaklıklar olabilir ama her geçen sezon biraz daha üzerine koyuyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi.

Yarışmada uygun başvuru yapan 97 katılımcının 357 fotoğrafını değerlendirdi.  Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen, Fotoğraf Sanatçısı ve KTÜ Emekli Öğretim Üyesi Mustafa Reşat Sümerkan, Fotoğraf Sanatçısı, Foto Forum YK Başkanı Ali Kahveci, TFSF Temsilcisi Abdullah Sezgin, Fotoğraf Sanatçısı Metin Öztürk ve Fotoğraf Sanatçısı Selman Uzun’dan oluşan Seçici Kurul,  yaptığı değerlendirme sonrasında ödül alan isimler şu şekilde oldu:

1. Ödülü Hasan Zer – Kocaeli

2. Ödülü Ali Mermertaş – Trabzon

3. Ödülü Mehmet Özdemir – Trabzon

Mansiyon İlhan Uzun İsmail – Trabzon

Mansiyon Elmas Mumcu – Trabzon

Mansiyon Fatma Kaşıkçı – Trabzon

Mansiyon Turan Reis – Trabzon

Mansiyon Hüseyin Türk – Ankara

Jüri Özel Ödülü Abdulkadir Topal – Rize

Yarışmada ayrıca 45 eserin de sergilemeye değer görülürken 1.’lik ödülünün 3 bin, 2.’lik ödülünün 2 bin, 3.’lük ödülünün ise bin TL olduğu belirtildi. Mansiyon ödüllerinin ise 200’er TL olduğu ifade edildi.