Yemeğe Vali Yücel Yavuz’un yanısıra KTÜ Rektörü Süleyman Baykal, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Başbakanlık Yurtdışı Türkiye Bursları Trabzon Şube koordinatörü Selim Demirci ve ilgili dernek, vakıf yöneticileri katıldı.  
 
Türkiye Burslarının Yeni Türkiye vizyonu ile ülkemizin eğitimde bir marka haline gelmesini sağladığını ifade eden Vali Yücel Yavuz “Dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilerin her türlü ihtiyaçları karşılanmakta ve burs  imkanı sağlanmaktadır. Ülkemizde Dünya’nın 160 farklı ülkesinden  60 bin Türkiye mezunu bulunmaktadır. Bu hizmet ülkemizin dünya barışında gelecek vizyonunda ve tanıtımında çok önemli bir rol oynayacaktır” dedi. 
 
Yemekte Türkiye burslarından faydalanan gençlere seslenen Vali Yücel Yavuz “Dünyada barışı, adaleti ve doğruluğu hakim kılmak için sizlere büyük görevler düşüyor. Sizleri bu bakımdan yurtdışında birer elçimiz 
olarak görüyoruz. Valiliğimiz başta olmak üzere Üniversitemiz, Belediyemiz ve diğer kamu kurumları ile her zaman yanınızdayız. Dünyada yaşanan zulme ve haksızlıklara karşı daha çok çalışacağız., daha çok gayret göstereceğiz” dedi. 
 
Halen Trabzon’da 80 farklı ülkeden 400 civarında öğrenci eğitim almaktadır.