İlk olarak Cirav Fındık İşleme Tesisi sahibi aynı zamanda Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Cirav’ı sonrasında da İtalyan Ferrero firmasına ait Oltan Fındık Tesisi Teknik Konular Ceo’su ve TTB Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu’nu ziyaret edip tesisler hakkında bilgi aldı.
 
Dünyanın en modern fındık tesisi olan Oltan Fındık Tesislerinin departmanlarını da gezen Vali Öz, Trabzon’un böyle bir tesise sahip olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Böyle güzel ve modern bir tesise sahip olduğumuz için mutluyum. Fındık ürünü ülkemizin ihracatında önemli bir yere sahiptir. Aynı zamanda bölgemiz ve ilimiz ekonomisi ile istihdamına katkı sağlamaktadır. Fındık mahsulünün hem rekoltesini hem de kalitesini arttırmak için borsamızla birlikte projeli çalışmalar yapmaktayız. Fındıktan katma değeri yüksek mamuller elde etmek için Ar-Ge çalışmalarına önem vermeliyiz” dedi.
 
Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Cirav ile yapılan görüşmede ayrıca, OSB’nin elektrik, doğalgaz ile ihracatta karşılaşılan sorunlar da gündeme geldi.
 
Bunun üzerine Vali Öz, Arsin Organize Sanayi Bölgemiz 5 bine yakın istihdamı, 400 milyon dolarlık ihracat kapasitesi ile ilimiz ekonomisinde önemli bir misyon üstlendiğini ifade ederek, Arsin OSB ile birlikte diğer OSB’lere her türlü desteği vereceklerini söyledi.
 
Doğalgaz konusunda da açıklamalarda bulunan Vali Öz, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Enerji Bakanlığı arasında yapılan protokol gereği Türkiye’de 23 OSB’ye doğalgaz verilebileceğini, bunların birisinin de Arsin OSB olduğunu söyledi. Elektrik sorununun ise OSB yönetimi, TEİAŞ ve belediyenin koordineli bir şekilde çalışması ile çözülmesi gerektiğini ifade etti.
 
İhracatta yaşanan zaman kaybının önlenmesi için de Vali Öz, anında ilgili bürokratı telefonla arayıp imzaların tek elden yapılması talimatını verdi.