Trabzon Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

23 Ocak 2015’te Yerel bir gazetede yer alan “ Bunun Adı Skandal” başlıklı haber üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.
 

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Trabzon ilimizin YGS ve LYS başarısını artırmak için 2013-2014 yılında “Üniversiteye Yolculuk Projesi”ni uygulamaya koymuştur. Bu kapsamda ilimiz genelindeki liselerde öğrenci ve velilere yönelik; ‘sınav sistemi, yükseköğretim programları ve özellikleri, sınav kaygısı ve motivasyonu, sınavlara hazırlanan öğrencilerin velilerine düşen görevler’ başlıkları altında bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları yapmıştır.  

Üniversiteye Yolculuk Projesinin ikinci ayağında da ‘Tercih Belirleme Merkezi’ açmak vardı. Bu aşamada 07.07.2014- 17.07.2014 tarihleri arasında YGS ve LYS sonrası tercih yapmak isteyen öğrencilerimize yönelik tercih danışmanlığı hizmeti verilecekti. Projenin destekçisi olması için önce Avrasya Üniversitesi yetkilileriyle temasa geçilmiş ve olumlu dönüt alınmış, Mütevelli heyetiyle yapılacak toplantıda karar verileceği tarafımıza iletilmiştir. Ancak “Üniversiteye Yolculuk Projesi”nin maliyeti Avrasya Üniversitesi Mütevelli heyetince fazla bulunmuş ve teklife olumsuz cevap verdikleri tarafımıza iletilmiştir.   

Daha sonra İstanbul Aydın Üniversitesi, Trabzon il temsilciliği kanalıyla projemizde bize destek vereceklerini belirtmişlerdir. Bunun üzerine İstanbul Aydın Üniversitesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında ilgili protokol imzalanmıştır. Protokol kapsamında “Kariyer Günleri” konferansları düzenlenmiş, 10.000 adet “Meslekler Rehberi” kitapçıkları basılmış ve okullara dağıtılmıştır. 07.07.2014- 17.07.2014 tarihleri arasında destekçi üniversitenin sağladığı tercih robotlarıyla YGS ve LYS sonrası tercih yapmak isteyen öğrencilerimize ‘Tercih Belirleme Merkezi’mizde tercih danışmanlığı yapılmıştır. İlgili protokolün her aşaması taraflarca sorunsuz bir şekilde yerine getirilmiştir. 

2014-2015 yılında da İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz “Üniversiteye Yolculuk Projesi”ne devam etmiştir.

Projenin destekçisi olması için Avrasya Üniversitesi yetkilileriyle 2014- 2015 yılı için de temasa geçilmiş; ancak “Üniversiteye Yolculuk Projesi”nin maliyeti Avrasya Üniversitesi Mütevelli heyetince fazla bulunmuş ve teklife olumsuz cevap verdiklerini tarafımıza iletmişlerdir.   

Daha sonra 2013-2014’te olduğu gibi İstanbul Aydın Üniversitesi, Trabzon il temsilciliği kanalıyla projemizde bize destek verebileceklerini belirtmiş ve İstanbul Aydın Üniversitesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz arasında ilgili protokol imzalanmıştır.

2013-2014 yılındaki Protokole ilave olarak Trabzon ilindeki tüm 12. Sınıf öğrencilerinin sınav heyecanını birebir yaşaması ve tecrübe etmesi için tam bir ÖSYM sınavı formatında YGS deneme sınavı planlanmıştır. Bu planlama kapsamında 10.000 deneme sınavı kitapçıkları ve ilgili sınav dokümanlarının temini İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından yapılacaktır. 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak en önemli stratejik paydaşımız olan Karadeniz Teknik Üniversitesi ile de görüşülerek projemize destek vermeleri konusunda görüşme yapıldı. Üniversiteye Yolculuk Projesi kapsamında YGS Deneme Sınavı ile ilgili olarak Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında deneme sınavının Karadeniz Teknik Üniversitesi Kanuni Kampüsünde yapılması ve iki kurum arasında işbirliği konusunda protokol imzalanmıştır.  Karadeniz Teknik Üniversitesi tüm birimlerini tereddütsüz İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün hizmetine sunmuş ve sınav için her türlü desteği vereceklerini belirtmişlerdir.  KTÜ sadece yer temini değil, Milli Eğitim Müdürlüğümüzün bütün eğitim faaliyetlerinde işbirliği içinde devamlı katkılarını aldığımız önemli bir eğitim kurumumuzdur. Bu vesile ile KTÜ rektörlüğüne teşekkür ediyoruz.

     Deneme sınavı günü (14 Şubat 2015) Karadeniz Teknik Üniversitesi ilgili birimleri sınava katılacak öğrencilere yönelik üniversiteyi tanıtım faaliyetleri gerçekleştirecektir. 

Sınavın her türlü iş, işlem ve koordinasyonu İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce yapılmakta olup, sınavın 14 Şubat 2015’te KTÜ’de yapılması planlanmaktadır.