“Saygıdeğer Hemşehrilerim,

Rahmet, merhamet ve bereket ayı olan Ramazan-ı Şerif’in sonuna gelerek sevgiyle, muhabbetle kucaklaşacağımız bir bayrama daha kavuşmuş bulunmaktayız.
Ramazan Bayramı’nızı kutluyor; bu mübarek günlerin, tüm İslam âlemiyle birlikte bizlerin de birliğine, beraberliğine, kardeşliğine vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan diliyorum.
Ramazan Bayramı’nı -malumunuzdur ki- dünyada ve bölgemizde çok önemli gelişmelerin yaşandığı bir dönemde idrak ediyoruz.
Son günlerde ülkemizin muhtelif yerlerinde yaşanan menfur saldırılar bizleri derin bir üzüntüye sevk etse de milletimiz sabır, metanet ve aklıselim ile bu elim günlerin de üstesinden gelmesini bilecektir.
Bütün bayramlarda olduğu gibi bu bayramda da ailelerimizin, sevdiklerimizin, aziz şehit ailelerimizin, kahraman gazilerimizin; çocuklarımızın, hastalarımızın, dul ve yetimlerimizin, engellilerimizin yanında yer alarak onlarla bu güzel ve değerli zaman parçasında paylaşım içerisinde olmaya devam edeceğiz.
Toplumumuzda, bilhassa da gençlerimizde var olan sorumluluk bilinci, duygusallık, hamiyetperverlik ve fedakarlık mefhumları, bu özel günlerde kendini fazlasıyla hissettirmektedir. Bizlere, bayram olarak ihsan buyrulan bu müstesna zamanların değerini bilen, önem veren; bugün bayram deyip küslüklerini nihayete erdiren, insani duyguların yoğun olarak yaşandığı bir dönem içerisinde bulunmaktayız. Dilerim ki bu özel günler gelecekteki daha güzel günlerin habercisi olsun.
Bayramımızın milli birlik ve beraberlik duygularıyla annelerin ağlamadığı, çocukların yetim kalmadığı, savaşların son bulduğu, sevgi ve barışın hüküm sürdüğü bir dünyanın nişanesi olmasını temenni ederim.
Bu duygular içerisinde; başta siz değerli Trabzonlu hemşehrilerimiz olmak üzere, aziz milletimizin ve İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramı’nı kutluyor, sevgi, barış ve huzur getirmesini diliyorum.”