Trabzon İnter maçı öncesi havaya girdi. Varlıbaş AVM’nin Trabzosporlu profesyonel futbolcular Derneği ile organize ettiği efsaneler taraftarla buluşuyor etkinliği, İnter maçı öncesi şehri havaya soktu. Büyük bir ilginin olduğu buluşmaya Trabzonspor As Başkanı Nevzat Şakar ile Trabzonspor teknik direktörü Şenol Güneş de katıldı. Varlıbaş AVM’deki büyük buluşmada yaşamını yitiren Trabzonsporlu futbolcularda anıldı. Hayatta olmayan futbolular için hazırlanan klip duygulu anların yaşanmasına eden oldu.
Trabzonspor’un ilk şampiyon kadrosu ile lig serüveninde şampiyonluklar yaşayan kupa ve diğer şampiyonlukları kazanan kadrosundaki futbolcuların buluşmasında, yurdun çeşitli bölgelerinde yaşayan futbolcular katıldı. Trabzonsporlu profesyonel futbolcular derneği başkanı Serdar Bali, bu  tür organizasyonların taraftar takım ve camia buluşmasında büyük katkısı olduğunu belirtti.
GÜNEŞ MAÇTAN ÖNCE İDDİALI KONUŞTU

Kulüp Divan Kurulu Başkanı Ali Özbak’ın da katıldığı buluşmada, Şenol Güneş Trabzonspor’un taraftarı ile büyüdüğüne dikkat çekerek Varlıbaş AVM’de hazırlanan platformdan taraftarlara şöyle seslendi..” Bizi büyük bir aileyiz. Bu ailenin parçalarıyız. Bir bütünüz. Bu büyük başarılar taraftarlarımızın sahiplenmesi ile elde edildi. Yarın ki İnter maçında da hep birlikte bu duyguları yaşamalıyız” dedi. Güneş, bu tür buluşmaların çoğu zaman kendiliğinden sokakta geliştiğine dikkat çekerek “Ancak ilk kez böyle bir planlı programlı bir buluşma oldu. Bu anlamda Varlıbaş AVM ve Trabzonsporlu Profesyonel Futbolcular Derneğin’i kutluyorum” şeklinde konuştu..
BALİ GEÇMİŞLE GELECEK BÜTÜNLEŞMELİ
Organizasyonun Varlıbaş AVM ile ortak paydaşı olan Trabzonspor Taraftarlar Derneği Başkanı Serdar Bali, Varlıbaş AVM’nin ahdı vefasının böyle bir buluşmaya ön ayak olduğunu vurgulayarak “ Bizler eski futbolcular olarak Trabzonspor’un her zaman yanında her zaman o ruhla Trabzonsporluluğumuzla  övündük. Biz bu büyük camianın, el ele yürek yüreğe daha çok büyüyeceğine inanıyoruz” dedi.
ŞAKAR”BİZ SÖZDE DEĞİL ANLAMDA BÜYÜK CAMİAYIZ”
Trabzonspor As başkanı Nevzat Şakar da, Trabzonspor’un bu tür buluşmalarla geçmiş ile gelecek arasında köprü kurulduğunu belirterek “Şehir olarak değerlerine sahip çıkan bir camianın sırtı yere gelmeyecektir. Trabzonspor forması için alın terini akıtan bir bir futbolcumuz bizim için unutulmayan bir değerdir” dedi.
TUNCAY SOYAK O GOLÜ ANLATTI
Efsane kadro ile taraftar buluşmasının en heyecanlı anı ise Tuncay Soyak’ın İnter’i yıllar önce A.Aker’de yenen kadronun golünü anlatması oldu. Tuncay taraftarlara o golünü atarken İnter’in İtalya’da yenen Trabzonspor kadrosunun da efsaneleştiğini belirtti ve “O an benim attığım golden daha anlamlısı kadronun İnter’i yenecek direnci inancı kendisinde hissetmesi kendine güvenmesiydi” dedi.
AHDI VEFA DEVAM EDECEK
Bu arada Varlıbaş AVM’nin yetkilileri, benzer organizasyonların devam edeceğini sporda ve sanatta bu tür ahdı vefanın Trabzonlulara yaşatılmasını ilke olarak hayata  geçirmeyi kendilerine bir görev kabul ettiklerini belirtti. Varlıbaş AVM Genel Müdürü Can Yıldız “ Biz Trabzonpor’un her zaman yanında olacağız. Sanatının da kültürünün  de” dedi.
Bu arada Varlıbaş AVM’de 100 talihli kişiye de inter maçı biletleri dağıtıldı..
KUŞ MEMET DE ORADAYDI
Efsane kadronun taraftarla buluşmasındaki en ilginç misafir ise efsane kadrosunun gizli kahramalarından ve kuş Mehmet lakaplı takım malzemecisi Mehmet Yazıcı oldu. Yazıcı anons edildiğinde hem taraftarlarca hem de efsane futbolcular tarafından uzun süre alkışlandı..



ORGANİZASYONA KATILAN EFSANE FUTBOLCULAR
Serdar Bali, Turgay Semercioğlu, İlyas Akçay, Hami Mandıralı, Hasan Şengun ( Dobi Hasan), Mehmet Cemil, Şehmuz Tuna, Cemil Canalioğlu, Bahattin Güneş, Necati Özçağlayan, Engin Çınar ( Cosmos Engin), Ali Yavuz, Hüseyin Tok, Selehattin Diyadin, Turgut Kural, Hasan Vezir ( Küçük Hasan), Sinan Ünal, Levent  Erköse  , Hüsamettin Özdemir, Turan Yurdakul, Turgut görgün, Mehmet Yazıcı ( Kuş Mehmet), Mehmet Köroğlu, Tuncay Soyak, Yaşar Alemdar, Soner Boz, Zeki Demir..