61SAAT HABER SERVİSİ -

Trabzon’da iş dünyasının gelecekte yeni adresi olacak olan Yomra Sanayi Sitesi’nin temel atma töreni gündüz saatlerinde yapılan törenle gerçekleşti.

Varlıbaş Holding tarafından inşa edilecek sanayi sitesinin temel atma töreni sonrası, Trabzon Novotel’de bir iftar programı düzenlendi.

Düzenlenen iftar yemeğine Trabzonlu vatandaşlar adeta akın etti. İftar yemeğine Varlıbaş Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş’ın yanısıra, Devlet Eski Bakanı Eyüp Aşık,  Trabzon Eski Milletvekili Avni Akkan, Varlıbaş Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Erdinç Varlıbaş, TTSO Meclis Başkanı Şadan Eren, Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu ve çok sayıda iş adamı ile bürokrat katıldı.

İftar yemeğinde açıklamalarda bulunan Varlıbaş Yönetim Kurulu Başkan vekili Mehmet Erdinç Varlıbaş “Biz Trabzon Çaykaralı bir aileyiz. Babam bu topraklarda yetişti, üniversiteden sonra bu bölgede değişik fabrikalarda müdürlük yaptıktan sonra inşaat ve müteahhitliğe başlamış bir iş adamı.  Bizler 2. jenerasyon olarak onun öğretmiş olduğu değerler doğrultusunda hiç bir zaman Trabzon’u gündeminizden çıkartmadık.

Ankara’dan, Aksaray’a Türkiye’nin değişik şehirlerinde yatırımlar gerçekleştirdik. Yatırım projelerimiz arasında Trabzon’a hep öncelik veriyoruz. Mekanizma çalışıyor.

Saygıdeğer Yomra Belediye Başkanımızın üstün gayretleri ile bu projeye imza attık bir bakıma onun projesidir.

Babamın sanayi yatırımı yapma düşüncesini duyduğunda kendisini Yomra’ya davet ederken arsa temini olsun projeyi hayata geçirirken olsun bir çok  destekleri oldu” dedi.

Projenin Yomra’nın değil, Trabzon’un olduğuna dikkat çeken Varlıbaş, “Sanayi projemiz Yomra’nın değil Trabzon’un projesidir. Yomra şehir merkezinin yeni bölgesi diyebiliriz.

Güzel özellikler barındırıyor. Biz de Trabzon’umuzun sanayisinin eksikliğini tespit ettik. Çağdaş yaşama  olan bakış açımızı sanayi projesi ile hayata geçirdik. Lansman yaptık ve gösterilen ilgiden dolayı çok mutlu olduk Sorumluluk yüklendik o bilinçle temeli attık. 2019 sonuna yetiştirmeye çalışacağız. Taşeronlarımız seçildi altyapımız hazır. 2019 ‘a geldiğimizde açılışta da birlikte oluruz. Tekrar her birinize saygılarımı sunuyorum. Her ne kadar İstanbul’da faaliyet göstersekte buradaki projeler nedeni ile sık sık gelip gidiyoruz. İçeriye girdiğimizde bu güzel kalabalığı gördüğümüzde her Ramazan ayında aile olarak bir araya gelmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.