61saat Haber Servisi 
Şubat ayında tanıtımı yapılan ve 2019 yılı sonunda bitirilmesi hedeflenen, 45 dönüm arazi üzerine yapılacak Yomra Sanayi Sitesinin ‘Temel Atma Törenine’ Trabzon Valisi Yücel Yavuz, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Varlıbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, Devlet Eski Bakanı Eyüp Aşık, Yomra Kaymakamı Hasan Balcı, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Dernekpazarı Belediye Başkanı Mehmet Aşık, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısallihoğlu, TTSO Meclis Başkanı Şadan Eren, Varlıbaş Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erdinç Varlıbaş ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Trabzon Şehir Merkezine 10 dakikalık mesafede yapılan projenin temel atma töreni ilk olarak Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle başladı.

2019 ARALIK AYINDA BİTİYOR…


Ardından ise törende ilk olarak Varlıbaş Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erdinç Varlıbaş, bir konuşma yaptı. Varlıbaş, “Alt yapı çalışmalarını biz tamamladık. Projemizin inşaat ruhsatını aldık. Bugün de kısmetse bu projemiz için ilk kazmayı vurmak için hep birlikteyiz.
380 adet iş yerinden, bağımsız bölümden oluşan bu projemize, hep birlikte başlıyoruz.
2019 yılının Aralık ayına bu projeyi yetiştirip, esnafımızın ticaret erbabımızın beğenisine ve kullanımına sunmayı hedefliyoruz.
Bütün tedarikçilerimizi belirledik. Çok hızlı bir şekilde bu projenin inşaatına başladığımız gibi bitirmeyi Allah bize nasip etsin.
Projemiz 2 ay önce yapılan tanıtımıyla büyük beğeni oluşturdu. Bu beğeni ve ilgi bizi bu kadar hızlı hareket etmeye teşvik etti. Bundan sonra sorumluluğu üzerimize bindirdi. Bu sorumlulukla 1 - 1,5 yıl içinde projeyi kulanıcılara sunmak istiyoruz* dedi.

BİZZAT ARAYARAK…


Varlıbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, ise, *Trabzon, bir vefa borcu duyduğum bir yer. Allah bize nasip etti, kendi doğduğumuz bölgede yatırım yapma imkanı sundu. Şimdi bir yenisini yapma imkanıyla karşı karşıyayız. Trabzon’un ekonomisinin gelişmesine, istihdamın artmasına, Trabzon’un marka değerinin yükselmesi için yeni projeler yapmayı inşallah Allah bize tekrar nasip eder. Bu mutlu günde bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu arsa 10 sene önce Trabzon’a sanayi tesisi kazandırma çalışmalarımız devam ederken sayın Belediye Başkanımız İbrahim Sağıroğlu’nun basından duyduğu ve bizzat beni arayarak “Ya Süleyman bey böyle bir girişiminiz varsa gelin bunu Yomra’da yapalım” sözleriyle başladı.
Sırf onun gayretlerile bu aşamaya gelen bir proje. O bakımdan sayın başkana huzurlarınızda tekrar teşekkür ediyorum.
Eğer o olmasaydı bu arsa olmayacaktı, dolayısıyla bu temel atılamayacaktı. İnşallah bundan sonra açılışında da birlikte oluruz* diye konuştu.

YAPILAMAYACAK HİÇ BİR HİZMET KALMADI


Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu ise, Biz marka bir ilçe olma yolunda emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz. Avrupa)da ve ülkemizde illerimiz hep batıya doğru gelişim gösterirken bizim hizmet dönemlerinde bu talihi tersine çevirdik doğuya doğru gelişim gösterdik. Bugüne kadar ilçemizde gerek sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başkanamızın kıymetli vekillerimizin ve teşkilat mensuplarımızın yardımlarıyla yapılamayacak hiç bir hizmetimiz kalmadı. Bir ilçemiz eksikti. O da ilçemizde sanayi sitemiz mevcut değildi. Sanayi sitemizide kıymetli ağabeyim sayın Süleyman Varlıbaş ağabeyimin yatırımları ile tamamlamış olacağız. Burası şehrimize 13 km mesafededir. Yol Erzurum ve Bayburt bağlantı yolu. Şehre en yakın mesafedeyiz diye konuştu.

DOĞDUĞU ŞEHRE VEFA…


Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Yomra ilçemizde Partimiz hükümet olduktan sonra her zaman yukarı doğru artan ivmeyle gelişim var.
Hepimiz istihdam nedeniyle muhataplık yaşıyoruz. Sağa sola arayışa geçiyoruz. Şurayı mı arasak burayı mı arasak. Cesaretle bu yatırım başlarken ekonomisine kazandıracağı katma değer yanısıra istihdam noktasında çok önemli aşama kat edecektir. Bizim şehrimizden çok çok önemli değerler farklı şehirde. Büyük şehirlerde. Neden doğduğu değil doyduğu şehirde yaşaması gerekiyor. Ama doyduğu şehirde yaşayan yatırımcımızın doğduğu şehre vefa göstererek yatırım yapması takdire şayandır.
Yatırım maliyetlerine baktığımızda buradaki maliyetle Manisa)da ki maliyeti kıyasladığımızda çok çok fark var. Bu şehre sahip çıkmadır. Şehrinin insanını düşünmedir. Bu duyguları takdire şayan bir değerdir* dedi.

DÖVİZLE UĞRAŞANLARA EN BÜYÜK DERS


AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta”da, diğer yatırımcıları Varlıbaş”ı örnek alarak doğdukları veya büyüdükleri şehir olan Trabzon’a yatırım yapmaya davet ederek, Yatırım Adasının da yakın zamanda Trabzon’a kazandırılacağına dikkat çekti.
Balta, *Trabzon’da yatırım adası, ikinci devlet üniversitesinin olması, 900 yataklı şehir hastanesinin yapılacak olması Trabzon adına sevindirici şeyler. Biz bundan mutluluk duyuyoruz. Türkiye’nin ilerlemesini gelişmesini, engellemeye çalışanların, ekonomik kriz var diye yaygara koparmaları, dövizle uğraşmalarına en büyük ders burada Süleyman Varlıbaş ve evlatlarının yaptığı ve temelini atacağımız yatırım. Böyle bir ortamda hem içerdeki hem de dışardaki düşmanlara ders verircesine bu yatırımı yapan Süleyman Varlıbaş beyi kutluyorum. Burada işsizlik oranı azalacaktır. Emek ve iş aş bulacaktır buralarda insanımız. Bu manada çok büyük değer katacaktır Trabzon’umuza..” dedi.

HEDEFTE ÜLKEMİZ VAR...


Temel atma töreninde son olarak Trabzon Valisi Yücel Yavuz konuştu. Yavuz, *Hedefte ülkemiz var, güzel ülkemiz milletimiz var. Ama bütün bunlara rağmen birlik ve beraberlik içinde özel sektörüyle kamu sektörüyle milletimizin her bir ferdiyle çalışarak gayret ederek bu güzel eserleri ortaya koyarak bütün bunlara diyoruz ki “2023 ve sonrası Türk asrı olacaktır. Dünyanın en güçlü 10 ekonomisinden biri ve en gelişmiş ülkelerinden biri olacaktır”
Bunu Varlıbaş Ailesi gibi milli ve yerli duygularla bezenmiş değerli iş adamlarımızın özverisiyle söylüyoruz. Milletimizin azmi ve çalışma gayretiyle söylüyoruz. İlimiz için bölgemize çok büyük katkı sağlacağı aşikar* dedi.

Vali Yavuz, şu şekilde devam etti, *Burada yapılcak iş yerleriyle birlikte istihdama katkı olacak, verimli üretken ortam olacak. bu da lansmanında belli. 2019 Aralık dediler. Biraz uzak süre.. Siz bunu önümüzdeki yıl ortalarına kadar bitirirsiniz gibi geliyor. Çünkü ihtiyaç var. Siz bunu hallelersiniz. Burada mesleki ve teknik alanda iş dünyamızın çok dile getirdiği ara eleman aslında buna ana eleman deniyor artık. Bir düşünceniz var mı Bu mekanda eğitim kurumu olabilir mi diye düşünmek lazım. Bu konuyu da gündeminize alabilirsiniz”

Konuşmaların ardından törene katılan bütün protokol üyeleriyle birlikte Yomra Sanayi Sitesinin temeli atıldı.