İBB Başkanı Kadir Topbaş, dün yaptıkları vatan hainleri mezarlığına bir hainin gömüldüğünü söylemişti. Mezarlık, Tepeören'de Büyükşehir Belediyesi'nin sahipsiz hayvanlar için kurulan barınağın olduğu alanda kurulmuş.
Mezarlık girişinde ise "Hainler Mezarlığı" tabelası görülüyor. Öte yandan, mezarlıkta bir hainin defnedildiği görülüyor. Ekiplerin mezar açma çalışmalarının devam ettiği görülüyor. Mezarlığa ilk gömülen hainin Acıbadem'de Acıbadem Mahalle muhtarını şehit eden Yüzbaşı Mehmet Karabekir olduğu öğrenildi.

YÜZBAŞI KARABEKİR, TRABZONLU
FETÖ/PDY cuntasının kanlı darbe girişimi sırasında İstanbul Acıbadem Mahallesi Muhtarı’nı vuran, “Hepsini ezin, taviz yok” diyen ve özel tim tarafından öldürülen Yüzbaşı Mehmet Karabekir’in ailesi cenazeyi kabul etmemişti.

Trabzonlu Karabekir Ailesi, darbecilerin haberleşmede kullandığı WhatSapp grubunda “Binbaşı” rütbesiyle “Kanımızın son damlasına kadar devam”, “Sağa sola ateş edin”, “Sakın tereddüt etmeyin, çakın!” emirleri yağdıran oğullarının cenazesini almayı reddediyor. 34 yaşındaki 2 çocuk babası yüzbaşının annesi ve ağabeyi, cenazenin kimsesizler mezarlığına gömülmesini istemişti.

‘İNSANLARA NASIL KIYDIN?’

Yüzbaşı Mehmet Karabekir’in annesi Mine Karabekir, “Bu masum insanlara nasıl kıydın? Bunu nasıl yaptın? Oğlum katil oldu, keşke namusuyla şehit olsaydı” diyerek gözyaşı döküyor. İç mimar ağabeşi Murat Karabekir ise olay gecesi 23.30 sıralarında “Neler oluyor?” diye aradığı kardeşinin “Telefonunuzu kapatın, evden de çıkmayın” yanıtıyla yetinip telefonu kapattığını ifade etti.

‘YEĞENLERİME NASIL SÖYLERİM?’

“Ben şimdi 2 yeğenime ‘Babanız katildi’ mi diyeceğim?” diye soran ağabey Karabekir, şunları söyledi: “Böyle şeyleri ancak filmlerde görürdük. Kafalarına çip takar, uzaktan kumanda ederlerdi insanları. Bu da onun gibi. Kafamızda mantıklı bir izahı yok. Rütbesi ‘yüzbaşı’ydı. Ama yazışmalarda ‘binbaşı’ olarak geçiyor. Demek ki bu hainler kendi kendilerini terfi ettirmişler. Anneme o klişe ‘Evden çıkmayın’ lafını söyleyince anlamalıydık...”

Yüzbaşı Mehmet Karabekir’in, cenazesinin dün askerler tarafından alındığı öğrenildi. Ancak cenazenin kime teslim edileceği ya da nerede gömüleceği konusunda bilgi verilmedi.

YARDIMA İZİN VERMEMİŞTİ

Yüzbaşı Mehmet Karabekir’in, muhtar Mete Sertbaş’ı vurduğu görüntüler ortaya çıkmıştı. Kendisiyle konuşup engellemeye çalışan muhtara yakın mesafeden ateş eden Karabekir, Sertbaş’a yardım edilmesini de engelleyerek ölümüne neden olmuştu. Özel Harekât ekiplerince öldürülen Yüzbaşı Mehmet Karabekir’in amacının bölgedeki Türk Telekom’u ele geçirerek iletişimi kesmek olduğu anlaşılmıştı.

 

İşçi emeklisi baba ile ev hanımı annenin 3 çocuğundan biri olan Yüzbaşı Karabekir, 1982’de Trabzon’da dünyaya geldi. Ailesinin karşı çıkmasına rağmen Kara Harp Okulu’na girip 2004’te mezun oldu. Kobra helikopteri eğitimi aldı. 1 yıldır Maltepe Zırhlı Tugay’da kurmay yüzbaşı rütbesiyle görev yapan Karabekir, Ramazan Bayramı öncesinde ailesinin tüm ısrarına rağmen “Görev var” diyerek Trabzon’a gitmedi. Böyle olunca aile İstanbul’a geldi ve 10 gün boyunca yalnız 1 kez görüşebildiler.