Ortahisar'ı halka birlikte yöneteceğini sürekli gündeme getiren Genç, bu sözünü layıkıyla yerine getirmenin huzurunu yaşadığını söyledi. "Halk sizin makamınıza, ayağınıza gelmeyecek, siz halkın ayağına gideceksiniz. İşte biz tam bunu yapıyoruz, halkın ayağına gidiyoruz" diyen Genç,  "Bu göreve gelmeden önce halkımıza birtakım taahhütlerimiz olmuştu. Bunlardan bir tanesi de Ortahisar'ımızı halkımızla birlikte öneteceğimize dair olan sözlerimizdi. Allah'a şükür ki, bu sözlerimizi layıkıyla yerine getirerek halkımızın gönlüne girdik, vicdanların sesi olmayı başarabildik. Sokak ve çarşı bizden ne bekliyor? Belediye olarak eksiklerimiz neler, bunu tespit etmenin yolu yegane yolu halkın arasına grip onlarla aynı havayı teneffüs etmektir. Demokrasinin, yerel yönetimlerin olmazsa olmazı budur. Halk sizin makamınıza gelmeyecek, randevu kuyruklarında saatlerce beklemeyecek. Siz halkın ayağına gidip halktan randevu alacaksınız. Benim yönetim anlayışımın temeli budur." şeklinde konuştu.

Gücümüzü halkımızdan alıyoruz

"Belediye başkanlığı görevi sadece koltukta oturup, birtakım belgelere imza atarak yapılacak bir iş değildir." diyen Başkan Genç,  "Biz halkımızla ve şehrimizin paydaşlarıyla Ortahishar'ımızı yönetiyoruz. Bunun da epey bir faydasını gördük. Sorunlara, sıkıntılara anında müdahale ettik. Vatandaşlarımızın bizim hakkımızdaki düşüncelerini, hizmetlerimiz ve projelerimiz ile ilgili duygularını kendi ağızlarından dinliyoruz. Böylece eksiklerimizi, noksanlarımızı görme imkânımız oluyor.

Geçen 4,5 yıllık süre zarfında da bu yönetim ilkemizi en güzel şekilde uygulamaya çalıştık. Halkın içine karışmayan, halkın sorunlarını ve taleplerini yerinde görmeyen bir yönetim anlayışının başarılı olması söz konusu değildir. Biz halka hizmetin Hakk'a hizmet olduğu anlayışıyla yola koyulduk. Dolayısıyla halktan kopuk, halkla mesafeli, halkın sorunlarına duyarsız olan bir belediye başkanlığı yapmamız söz konusu olamaz. Biz gücümüzü siz değerli vatandaşlarımızdan, halkımızdan alıyoruz. Dolayısıyla halkımızın içine girerek, sizlerin sorunlarını bizzat yerinde müşahede etmek, talepleri ve eksikleri bizzat vatandaşlarımızın ağzından dinlemeyi kendimize vazife edindik. Elhamdülillâh bugüne kadar halkımız da ilgi ve alâkasını bizden eksik etmedi. Sağolsunlar, ne zaman vatandaşlarımızı ziyaret ettiysek, ne zaman halkımızın arasına karıştıksak bizden muhabbetlerini, samimiyetlerini, sevgilerini esirgemediler." diye konuştu. 

Tek derdimiz taş taş üstüne koymak

"Yerel yönetimlerin en önemli özelliği sorunları ve eksikleri bizzat mahallinde görmektir. Bizi bu makamlara getiren halkımızdır. Dolayısıyla onların sorunlarını ötelemek, göz ardı etmek söz konusu olamaz. Belediyecilik makam işi değil, gönül işidir. Eğer halka dair bir sevdanız yoksa, hizmet aşkınız yoksa ve taş taş üstüne koyma derdiniz yoksa bu makamlarda bir saniye bile durmanız söz konusu olamaz. Bizim taş taş üstüne koyma derdimiz var."