OTOBÜS SINIRDA MAHSUR KALDI
Trabzon'dan İran'a bir takım temaslarda bulunmak için yola çıkan işadamları ve gazetecilerden oluşan Trabzon heyeti Gürbulak sınır kapısında mahsur kalmıştı. Ulusoy'a ait otobüs, Gürbulak sınır kapısında evraklarındaki bir eksiklik nedeniyle serbest bırakılmamıştı. Sınır kapısında mahsur kalan iş adamları ve gazeteciler 3 saatlik uzun uğraşlar sonucu İran tarafı gerekli işlemleri yaparak, İran'a geçişlerine izin verildi.

Ulusoy firmasına ait otobüsün uluslararası tüm seyahat belgelerine sahip olduğu belirtilirken Türkiye'de İran'a en fazla sahip çıkan TTSO Meclis Başkanı ve Türk-İran İş Konseyi Başkanı Ali Osman Ulusoy'a ait otobüse ve onun misafirlerine uygulanan böylesine katı tutum büyük tepki yarattı.





Öte yandan Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, TTSO Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy ve Yönetim kurulu başkanı Suat Hacısalihoğlu ile 35 iş adamının da katılacağı bir İran ziyareti gerçekleştirecek. Trabzon'dan çok sayıda da gazetecinin takip ettiği İran ziyaretinde iki ülke arasındaki bağların daha da sıkılaşması adına temaslarda bulunulacak. Kafile yer alan 61saat Genel Müdürü Erhan Esaspehlivan, kafile başkanı ve TTSO Saymanı Adnan Sağlam ile gezi hakkında görüş alışverişinde bulundu. Sağlam Trabzon ile İran arasında geçmişe dayalı büyük bir ticari bağın olduğunu fakat son yıllarda bunun zayıfladığını ve yok olma noktasına geldiğini belirterek, "Bilindiği üzere geçtiğimiz yıl Trabzon'da bir İpekyolu İş Dünyası zirvesi gerçekleşti. Bu toplantı esnasında İranlı İş Adamları bu buluşmanın benzerinin İran'da yapılmasını önermişti. Bizde onların daveti üzerine bu geziyi tertipledik Sayın Meclis Başkanımız Ali Osman Ulusoy'da bilindiği üzere Türk-İran İş Konseyi Başkanı olarak iki ülke arasında ki ilişkilerin gelişmesi adına büyük çaba sarf etmektedir. Temaslarımızın iki ülke içinde faydalı olacağı inancındayım" diye konuştu.