61SAAT HABER-Trabzon'da uzun bir süredir konuşulan ve beraberinde de tartışmaları getiren Boztepe'ye 5 yıldızlı otel yapılması fikri gerçeğe dönüşüyor.
Şuana kadar muallakta kalan ve yapılıp yapılmaması noktasında büyük tartışmalara neden olan Boztepe'de ki 5 yıldızlı otel projesiyle ilgili konuşan Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, projenin Anıtlar ve Kültür Varlıkları Koruma Kurulundan onay aldığını kaydetti.
Başkan Gümrükçüoğlu, Boztepe ile ilgili ve içerisinde otel projesinin de yer aldığı geniş çaplı bir projenin halkın oylamasına sunulacağını kaydederek,
"Tüm 100 yıla dayalı bir Boztepe projesi oluşturacağız. Boztepe’de 20 yıldır yapılmak istenen uluslar arası 5 yıldızlı otel projesi de bu projenin içerisinde yer alacaktır. Çalışma arkadaşlarımın yardımı ile Anıtlar Kurulu ile Kültür ve Tabiat Varlıklarındran bu projeyi geçimiş bulunmaktayız. Bölgede açık ihale usulu ve kapalı zarf teklif usulü ile mülkiyetini satışını yapacağız.
Oraya belli bir süre içerisinde dediğimiz standatta bir otelin yaptırılması olacak. Tabiki Tabiat varlıkları düzenleme kuruluna çok teşekkür ediyorum, bu izni kent için verirken sip sivri bir binanın yapılmasını talep etmediklerini ve uygun görüş belirtmediklerini söylediler. Oranın avan projesini kurullarında tartıştıktan sonra karar verdiler. Otelinde olduğu ve Boztepe’nin tümünü kapsayan bir proje tatışmaya açılacaktır" dedi.

KAYNAK 61SAAT.COM