61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon’da yaklaşık 2,5 yıldır görev yapan ve son çıkan Valiler Kararnamesiyle Mülkiye Başmüfettişi olarak atanan Trabzon Valisi Yücel Yavuz, bugün Trabzon Gazeteciler Cemiyetine veda ziyaretinde bulundu.  Ziyarette ilk olarak konuşan Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut, “Basın mensupları ile birlikte gazetecilerle birlikte diyaloglarını üst seviyede tuttu. Şehrimize güzel hizmetler yaptı. Göreve başladıktan kısa bir süre sonra 15 Temmuz darbe girişimi oldu. 

Meslekte 1985’den beri aktif muhabirlik yapıyorum. Bir ok yöneticimizi bir çok değerimizi buradan uğurladık. Ancak bu hiçbir zaman Trabzon ve Trabzon basını ile birlikte sayın Valimiz Yücel Yavuz ile arasındaki köprünün kırıldığı anlamına gelmez. Buradan Trabzon Valisi olarak uğurlayacağız” dedi. 

Vali Yavuz ise,  “Kamu görevi böyledir. Bizde nöbet olarak alırız. Trabzon Valiliği onurdur, gururdur. Bundan önce Gümüşhane’deydim. Tanıyorduk şehri.. 2,5 yıla yakın Trabzon’da birlik beraberlik içinde çalıştık.  15 Temmuz ülkemiz adına, demokrasimiz adına travmatik andı. Onu birlikte yaşadık. İyi de yönettiğimize inanıyorum. O konuda mücadele devam ediyor. Terörle mücadele konusunda bölgemizde üzüntülü sıkıntılı anlar yaşadı. Şehitlerimiz oldu Allah rahmet eylesin. Hiç birinin kanı yerde kalmadı. Bölgemizde yaşanan üzücü hadiselere sebep olanlar etkisiz hale getirilmesiyle kanları yerde kalmadı. Trabzon Valisi olarak görev tebliği edildi, layık içinde yapmaya çalıştık. Ortaya bir şeyler koyabildiysek, hoş bir seda. Fiili olarak yapılan hizmettir. Yeni bir görev tevdi edildi. Takdir büyüklerimizindir. Ülkemize, devletimize, milletimize, değerlerimize hizmet etmekten bir an bile kaçınmadan Allah ömür verdiği sürece devam edeceğiz. Trabzon’da geçirdiğimiz 2,5 yıl boyunca desteğini gördüğümüz bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. İnşallah daha güzel, huzurlu bir dönem ülkemizi devletimizi bekliyor” dedi.