Beraberinde Gelir Müdürü Selahattin Atabek, Gelir Müdürü İzzet İdris Erkan, Hızırbey Vergi Dairesi Müdürü Emine Kavasoğlu, Denetim Koordinasyon Müdürü Ergün Öztürk’le birlikte TESOB’u ziyaret eden Akçay, şunları söyledi:

“25 Şubat - 03 Mart 2019 tarihleri arasında kutlanmakta olan 30. Vergi Haftası kapsamında kurum ve kuruluşlara, vergi mükelleflerine ve eğitim kurumlarına ziyaretlerde bulunuyoruz. Amacımız toplumumuzun küçük yaştan itibaren vergi bilinciyle yetişmesidir” dedi.

TESOB Başkanı Metin Kara ise, “Ekonomik ve sosyal devlet anlayışımızın vazgeçilmez unsuru olan vergi, kazanım oranlarına göre tabana kadar yayılarak tüm mükelleflerden alınmalı ve denetime tabi olmalıdır. Ekonomimizin fidanlığı olan küçük ve orta boy işletmeler, istihdama ve ekonomiye sağladıkları katkının yanı sıra her kuruş vergiyi de aydınlık geleceğimizin bir parçası olduğunun bilinciyle ödemektedirler. Vergi ödeme bilinci hızlı bir şekilde yayılırken bunun hizmet olarak bizlere geri döneceğinin farkındayız. Devlete olan yasal sorumluluklarımız arasında olan verginin esnafımızın vatandaşlık görevlerinden biri olduğunun bilincindeyiz. Diğer bir açıdan bizler de kayıt dışı yürütülen işler için gerekli kayıt ve denetim çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

ESNAF ZİYARETLERİ YAPILDI

Ziyaretin ardından TESOB Başkanı Metin Kara, Vergi Dairesi Başkanı İlhan Akçay ve beraberindeki heyet, TESOB üyesi esnafa ziyarette bulunarak vergi haftası kokartı ve hediyeler takdim etti.