Trabzon Belediyesi  eski Başkanı ve CHP  Trabzon eski Milletvekili Volkan Canalioğlu Sonnokta Gazetesinden Selahattin Özcan'a konuştu. Canalioğlu ,CHP genel merkezinin çift başlılık nedeni ile güven kaybına uğradığını belirtirken, Trabzon il yönetimine de eleştirilerde bulundu. Belediye Başkan adaylığı için kapısını tüm partilere kapattığını belirten Canalioğlu, Trabzonspor Başkanlığı için ise yeşil ışık yaktı. Canalioğlu, mevcut Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne de sert salvolarda bulundu.  İşte o açıklamalar...

ÇİFT BAŞLILIK KAYBETTİRDİ!
Cumhuriyet Halk Partisi’nin son durumunu nasıl yorumluyorsunuz?
“CHP son dönemde kamuoyu önünde ivme kaybediyor. Bunun da sebebi Cumhurbaşkanlığı seçiminde Genel Başkanın kendisinin aday olarak çıkmayıp Muharrem İnce’yi aday olarak göstermesidir. Çalışmaların çift başlı olarak yapılması partiye ivme kaybettirdi. Genel Başkan kendisi aday çıkmıyorsa çıkan adaya sonuna kadar çıkmalıydı, bu da olmayınca kırılma noktası başladı. Yaşanan bu sürecin ardından CHP’de ‘Kılıçdaroğlu mu yoksa İnce mi’, ‘Kurultay olsun mu ya da olmasın mı’ tartışmaları oldu. Bu tartışmaların nezdinde, CHP kendi içerisinde kavgalı görüntüsü sergilediğinden vatandaş nezdinde bir güven kaybına yol açmıştır. Bir CHP’li olarak partinin gelmiş olduğu noktaya üzülüyorum.”

ONURLU GÖREVİMİ YAPTIM
Yaklaşan yerel seçimlerde CHP veya başka bir partiden adaylığınız gündeme gelebilir mi?
“Ben Trabzon’a karşı onurlu görevimi yaptım. Yine de yapmaya devam ediyorum. Parti zaten bir isim arayışında, o arayışı da inşallah bulurlar ve biz de o ismin arkasında görevimiz yapar, çalışmalarımızı sürdürürüz. Dolayısı ile ben belediye başkanlığı defterini kapattım. Trabzon’a önemli görevler yaptım. Bana ‘bağımsız aday ol’ diyenler dahi var. AK Parti’den de MHP’de den de hepsinde de ismimiz gündeme geliyor ancak belediye başkanlığı adaylığına kapalıyım. Bu konuda son kakarım bu.”

SİYASET ASKIDA
“Siyaseti askıya aldım. Şuanda siyasetin Türkiye’de yeniden yapılanması gerekiyor. Önümüzü görmemiz gerekiyor. Göz göre göre ateşe girmenin bir alemi yok. Demokrasinin vazgeçilmez unsurları siyasi partiler ve STK’lardır. Sonuç olarak önümüzü iyi görüp buna göre yol almak gerek. Biz zor günlerin adamıyız. Kimsenin inanmadığı bir dönem aday olup belediyeyi aldık.”

ADAYLAR ÇOK ÖNEMLİ CHP

Yerel seçimde başarılı olmak için ne yapmalı?

“Yerel seçimde adaylar çok önemli. İktidar partisi sayın Gümrükçoğlu’nu gösterecek mi önce ona bakmak gerek. Ancak şu var ki Trabzon’da ben nereye gidersem gideyim insanlar kendisine eleştiri getiriyor. AK Parti Büyükşehir’de yeniden aynı ismi aday gösterirse bu insanlar iki kez düşünür ve karşısına çıkacak ismin şansı artar. Vatandaş, ‘Bu gitsin o gelsin diyebilir’ o zaman. O yüzden adaylar çok önemli. Muhalefet için de iktidarın çıkartacağı aday önemli yani.”

GÖREVE SOYUNAN HERKESİ TANIMALI

Seçimlerde şehir dışından bir aday çıkartılmasını nasıl karşılıyorsunuz?   “Belediye başkan adayı ve milletvekili adayı şehirden olmalı. Beni tanıyan, babamı dedemi, tanıyan, mahallemi bilen isim olmalı. Trabzon’da kaç mahalle olduğunu bilen, muhtarla ve mahalleli ile diyalog kurabilen isimler aday gösterilmeli.  Bu kadar büyük bir kentken aday neden şehir dışından gelsin ki? Buna sonuna kadar karşıyım. Bu kadar iş insanımız, bilim insanımız, spor ve siyaset insanlarımız var. Kendi yetiştirdiğimiz isimler dururken dışarıdan gelenlere kapalı olmalıyız.”