Trabzon Belediyesi tarafından düzenlenen 10 Ocak Çalışan gazeteciler Günü yemeği sonrası www.61saat.com yayın danışmanı Levent Ustabaşı Zigana TV Müdürü Halil Şanlı tarafından saldırıya uğradı. Olay şöyle gelişti. Trabzon Belediyesi tarafından düzenlenen yemeğin ortalarında Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Turgut Özdemir Tek-Art Medya Merkezi’nde işten çıkarılan 33 kişi ile ilgili bir konuşma yaptı. Bu konuşma üzerine Karadeniz Gazetesi ve Zigana TV’de çalışan ve işten kovulan 20 kişi yemeği terk ederek Zorlu Grand Otel’in önündeki alanda bulunan kafede oturdu.

O sırada gazeteciler günü nedeniyle organize edilen yemek haberini girmek üzere www.61saat.com yayın danışmanı Levent Ustabaşı’da aynı yerde haberi yazmaya koyuldu. Zigana TV  Müdürü Halil Şanlı o esnada yerinden kalkarak Levent Ustabaşı’nın yakasına yapışıp “Sen kimsin beinim hakkımda ileri geri konuşuyorsun, seni bu şehirde barındırmam” diyerek Ustabaşı’na saldırdı. Ustabaşı’na yumruk sallayıp gömleğini yırtan Halil Şanlı tehditler savurmayıda ihmal etmedi. Olay yerine gelen polis ekiplerine Ustabaşı, Halil Şanlı’dan şikayetçi olduğunu, ortada hiçbirşey yokken kendisine salırıp yumruk attıp, gömleğini yırttığını ifade etti. Daha sonra Ustabaşı www.61saat.com Genel Müdürü Erhan Esaspehlivan ve şikayetçi olduğu Halil Şanlı ile Karadeniz Gaztesi ve Zigana TV çalışanları Çarşı Polis Merkez Amirliğine gitti. Burada alınan ifadeleri ardından Halil Şanlı çok üzgün olduğunu son dönemde kendisi ve kurumu ile ilgili yazılan haberlerden rahatsız olduğunu bu nedenle sinirlerine hakim olamayıp Ustabaşı’na saldırdığını belirtip, polis memurları ve Tek-Art Medya Merkezi yöneticileri önünde Ustabaşı’nden özür diledi. Taraflar bu uzlaşma sonrası birbirlerinden şikayetçi olmadıklarını beyan ettiler.

O esnada Tek Art Medya Merkezi Genel Müdürü Necmi Perekli ile Karadniz Gazetesi yayın Yönetmeni Asım Kemal Güner’de karakola gelerek Halil Şanlı’nın yaptığı davranışın yanlış olduğunu belirtip Ustabaşı’nı sakinleştirmeye çalıştı. Daha sonra Tek-Art Medya Merkezi çalışanları ve saldırıya uğrayan Ustabaşı karakoldan ayrıldı. Ustabaşı son dönemde Tek-Art Medya Merkezi'ndeki işçi kıyımı ile ilgili yazılar kaleme almış, işten atılan çalışanların hakkını savunmuştu. www.61saat.com ekibi olarak yayın danışmanımız Levent Ustabaşı’na yapılan çirkin saldıryı kınıyoruz.