61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi yeni dönem toplantıları bugün başladı. 
Ağustos ayını tatil olarak geçiren Belediye Meclisi, alınan karar gereği her dönem başında olduğu gibi bu dönem başında da Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla birlikte başladı.
Ardından yoklama ile devam eden meclis, Başkan Ahmet Metin Genç’in Temmuz ve Ağustos aylarında yapılan faaliyetlerle ilgili meclis üyelerini bilgilendirmesiyle devam etti. 

İYİ Partili Meclis üyesi Davut Çakıroğlu, Yalıncak’ta çöken yolla ilgili, “Sizin de malumunuz Yalıncak çıkışı… Doğu tarafından batıya gelirken Ramada otelin önündeki bölüm.. 1 aya yaklaştı kapalı durumda. Bununla ilgili Karayollarının ilgili şubeyle görüştüm. Bölge Müdür Yardımcıları ile görüştüm. Buna rağmen her hangi bir iyileştirme yok. Çökme söz konusu. Tehlike oluşturuyor. Üst geçide yaklaştığında kontrollü geçiş verilebilir. Bugüne kadar her hangi bir şey yapılmadı. Buraya ruhsat verilirken her ne kadar belediye alanı olsa bile Karayollarının geçiş izni olması lazım. Geçiş izni olmadan ruhsat olmuyor. Yapımcı firmanın istinat duvarını tamamlamasını bekliyoruz. Bu tamamlandıktan sonra Karayolları kendine ait bölümü tamamlayıp açacak. Bu ruhsatı veren belediye bizim belediyemiz. Bu verilirken ön görülmedi mi? Yapımcı ruhsatsız mı başladı?” ifadelerini kullandı. 

Başkan Ahmet Metin Genç ise, “İlgili yapımcıya yazımızı yazdık. Karayollarının önerisiyle, Bölge Müdürümüz hatta Genel Müdürümüzle de “bizzat bizim denetimimizde olsun” dedi. Temelden yukarı sağlam bir istinat yapılması gerektiği.. Bizden Karayollarına geldi, bizde yapımcıya bildirdik. Karayolları bu konuda daha disiplinli. Hemen girişten yol açılabilir. Ama onlar disiplinli olduğu için güvenlik olduğu için istemediler” dedi. 
Başkan Genç, istinat duvarıyla ilgili olarak ise, “15-20 güne tamamlanacaktır. Oradaki yapımcı firma ruhsatı kendisine verdikten sonra yapıma başladı. Ruhsat verildikten sonra işe başladı” diye konuştu.