Trabzon Akoluk Mevkiindeki Yaprak Ahşap Ürünleri yeni fabrikasını hizmete açtı. Açılış organizasyonunda Ak Parti Trabzon Milletvekilleri Adnan Günnar, Salih Cora, Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Firar Bayrak, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, TSGİAD Başkanı Rıdvan Olgun, Meclis üyeler, Siyasi Parti Temsilcileri, STK Başkanları, iş adamları ve çok sayıda davetli katıldı.

İŞİMİZE YATIRIM YAPTIK

Yaprak Ahşap Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Alper Sözen yaptığı konuşmada, “Dede mesleğimiz olan keresteciliğin her zaman içerisinde olduk ve mesleğimizi devam ettirdik. Gelişen teknolojiyi her zaman takip ettik, işimize yatırım yaptık. Bugün de fabrikamızın açılışını gerçekleştirdiğimiz gururlu günümüzde yanımızda olduğunuz için hepinize teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

SİYASİLER SESİMİZ OLSUN

Trabzon Sanayici ve Girişimci İşadamları Derneği Başkanı Rıdvan Olgun yaptığı konuşmada ise, “Böyle bir yatırıma imza atan ve istihdam sağlayan işadamı arkadaşımız Alper Sözen’i kutluyorum. Biz ülkemizin daha fazla gelişmesi için yatırım yapan işadamlarımızla birlikteyiz. Siyasilerimizin de Ankara’da bizim sesimiz olmasını istiyoruz” dedi.

ZOR ZAMANDA ÖNEMLİ YATIRIM

Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Firar Bayrak, yatırımın zor olduğu bu dönemde yaptıkları girişimden dolayı işadamlarını tebrik ederek, “Türkiye sizin gibi katma değer üreten iş adamlarımız sayesinde büyüyecek ve gelişecektir. Tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

GURUR DUYUYORUZ

Ardından konuşma yapan Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, yatırımcılarla gurur duyduklarını belirterek, “Alper beyin de söylediği gibi dede mesleğini devam ettiriyorlar. Hem de büyüyerek ve geliştirerek. Bu bağlamda hayırlı kazançlar diliyorum” şeklinde konuştu.

FIRTINALI GÜNLER YAŞADIK

Ak Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora ise yaptığı konuşmada, “Ülkemizin kalkınmasına gelişmesine, şehrimizin büyümesine ciddi katkılar sağlamaktadırlar. Biz işadamlarımızla gurur duyuyoruz. Türkiye olarak yaşadığımız olaylar nedeniyle ekonomide fırtınalı günler yaşadık. Bu fırtınalı döneme rağmen anında tedbirler alarak sıkıntılı ve zor günlerden geçiş sürecini kolaylıkla sağladık. Hamd olsun ki bu fırtınalı günlere rağmen Türkiye ekonomisi güçlü bir şekilde ayaktadır. Torba yasa görüşmelerimiz sürüyor. Bu yasada da yatırımcılarıma yönelik düzenlemeler yer almaktadır. Sektörlerde istihdamın artırılmasına yönelik önemli gelişmeler yaşanacak. Yatırımcının ve istihdamın yanındayız” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

Son olarak konuşma yapan Ak Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, “Yaprak Ahşap Ürünleri fabrikasını gelecek vaat eden kuruluşundan dolayı tebrik ediyorum. Sizlerin sayesinde Türkiye’miz büyümeye devam ediyor. Türkiye bölgenin en güçlü ve dünyayı titreten olma konumunu devam ettiriyor. Ama üzerimizde oynana oyunlar devam ediyor ve devam edecektir. Türkiye’nin büyümesi her yolları deneyerek durdurmayı planlıyorlar.

YATIRIM ADASI KURULACAK

Ankara’da sizi layıkıyla temsil edebilmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Trabzon’umuzun bütün ilçelerinde yatırımlar hızla ilerlemektedir. Organize Sanayi Bölgelerimizi inşa ettik. İşadamlarımız bize yetmez dedi. Arazi bulamıyoruz dedi. İleri teknoloji gerekir dedi. Biz yatırım adasını 4-5 yıl önceden gündeme getirdik şimdi de Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızla birlikte; Milletvekillerimiz ve İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ile beraber işi takip ediyor, Trabzon’da yeşil endüstri bölgesiyle ilgili kanunları çıkarttıktan sonra şimdi de uluslararası ajansların desteğiyle hangi sektörlerin yatırım adasında iş yapması gerektiğini düşünerek çalışmayı başlattık.

LOJİSTİK PLANLAMANIZI DEMİRYOLUNA GÖRE YAPIN

Şehrimizin aynı zamanda demiryolu ile buluşması vizyon projemizdir. Siz de artık lojistik manasında planlamalarınızı 2023 yılından sonra gerçekleşecek olan trenyoluna yönelik olarak da yapabilirsiniz. Bunu sözünü de sizlere Cumhurbaşkanımız adına verebilirim.

Zigana tünelini gerçekleştiriyoruz. Dünyanın en büyük 2. tünelini, Türkiye’nin en büyük tünelini Zigana’da inşa ediyoruz. Trabzon tarihinde olduğu gibi şimdi de en büyük vilayetlerinden ise bu siz değerli işadamlarımız sayesindedir. Sizlere şükranlarımızı sunuyoruz ve yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyoruz” ifadelerini kullandı.