ORDU (AA) - Ordu'da, otomobilin çarpması sonucu yaralanan karaca, jandarma ekipleri ve vatandaşlarca kurtarıldı.

Alınan bilgiye göre, Samsun'dan Trabzon istikametine seyreden Yaşar Elmas yönetimindeki 52 DD 123 plakalı otomobil, Perşembe-Bolaman yolunun Doğanköyü mevkisinde aniden yola çıkan çıkan karacaya çarptı.

Kaza sonrası bariyerlere çarparak durabilen otomobil sürücüsü, durumu Jandarma ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne bildirdi.

Olay yerine gelen jandarma ekipleri ve vatandaşlar, yaralı karacayı yaşatmak için seferber oldu. Jandarma ve vatandaşlar, yaralanan karacanın kan kaybını önlemek için bir yandan tampon yaptı bir yandan da hayvanın sakinleşmesini sağladı.

Karaca, olay yerine gelen Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Ulubey ilçesindeki anlaşmalı veterinere götürülen karaca, tedavi altına alındı.

Araç sürücüsü Yaşar Elmas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, karacanın anine önüne fırladığını belirterek şunları söyledi:

"Çarpmamak için elimden geleni yaptım ama başarılı olamadım. Önce karacaya çarptım daha sonra bariyerlere çarparak durabildik. Çok şükür kazayı maddi hasarlı atlattık. Ancak karaca yaralandı. İnşallah hayvan eski sağlığına kavuşur."