Yaşar Nuri Öztürk'ün sağlık durumu merak konusu oldu. Uzun zamandır kanser tedavisi gören Yaşar Nuri Öztürk öldü mü ?, Yaşar Nuri Öztürk'ün sağlık durumu nasıl ?, Yaşar Nuri Öztürk ne hastası ? gibi soruların yanıtları araştırılmaya başlandı.
Peki Yaşar Nuri Öztürk kimdir? Herkesin merak ettiği tüm soruları sizler için yanıtladık.

YAŞAR NURİ ÖZTÜK ÖLDÜ MÜ? İDDİASI
Sosyal medya hemen hemen hergün bir ünlünün öldüğü iddialarını görüyoruz. Birçok kere oyuncu ''Münir Özkul öldü mü?'' paylaşımları yapılmıştı. Aynı paylaşımlar Yaşar Nuri Öztürk için de yapılıyor.

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya sitelerinde 'Yaşar Nuri Öztürk öldü' iddiaları paylaşılmış, bunun üzerine Öztürk'ün ailesi bu iddiaları yalanlamıştı. Yaşar Nuri Öztürk'ün sağlık durumu ağır olarak açıklandı.



YAŞAR NURİ ÖZTÜRK'ÜN SAĞLIK DURUMU NASIL?
Mide kanseri teşhisiyle 12 Kasım 2011 tarihinde ameliyat olan ve 3,5 ay boyunca kemoterapi tedavisi gören Yaşar Nuri Öztürk'ün sağlık durumunu ses sanatçısı Onur Akay Twitter hesabından duyurmuştu.

Onur Akay'ın yaptığı paylaşıma göre, Yaşar Nuri Öztürk'ün sağlık durumu ağır ve ciddiyetini koruyor. Evinde tedavi gören Öztürk için çaresiz bekleyiş devam ediyor.

YAŞAR NURİ ÖZTÜRK KİMDİR?
İlahiyatçı Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk, 22 Haziran 1945'te Trabzon'un Sürmene İlçesi'nde doğmuştu. Çocuk yaştayken yani 9 yaşında hafız olan Yaşar Nuri Öztürk, Kur'an-ı Kerim okumayı babasının verdiği eğitim ile öğrendi. 10 yıl süren klasik medrese eğitiminin ardından Hukuk ve İlahiyat eğitimlerini tamamlayarak, 12 yıl boyunca imam ve vaiz olarak görev yaptı.

1980 yılında 'İslam Felsefesi' konulu doktora tezini tamamlayan Öztürk, 1986 yılında Doçent olurken, 1978 ve 1982 yıllarında ''Türkiye Milli Kültür Vakfı'' ödülüne layık görülmüştür. Yaşar Nuri Öztürk'ün Türkçe, Farsça, Arapça, Fransız ve İngilizce dillerinde çalışmaları vardır.

1993 yılında İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne kurucu dekan olarak atanan Öztürk, 2002 Genel Seçimlerinde CHP İstanbul milletvekili seçildi. CHP'den istifa ederek kendi partisi olaran Halkın Yükselişi Partisi'ni (HYP) kurdu. 4 yıl boyunca HYP Genel Başkanlığı yaptı. Öztürk, genel başkanlıktan 2009 Ekim ayında istifa ederek siyasi hayatına son verdi.

Yaşar Nuri Öztürk, 14 Şubat 2013 tarihinde TRT sanatçısı Nazlı Kanaat ile nişanlanmıştır.