Eğitimci Yasın Aydın, AK Parti Trabzon İl Başkanlığı’na gelerek Trabzon milletvekili aday adaylığı için başvurusunu yaptı.
Başvurunun ardından konuşan Aydın şu ifadelere yer verdi;
‘’ Bugün çok önemli bulduğum bir kararı vererek karşınıza çıktım
           Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Genel Başkanlığını yaptığı AK Parti hareketine kuruluşundan itbaren her kademesinde destek veren bir kardeşinizim. Bu desteği verirken hiçbir karşılık beklemeden davaya hizmete Allah rızası için devam ettik, edeceğiz.

          Bugün gelinen noktada sorumluluk alıp Sayın Cumhurbaşkanımızın ve AK Parti kadrolarının yükünün bir bölümünü almak için önemli bir adım attık. İnşallah bu adım milletimiz ve memleketimiz, Türkiye’nin marka şehirlerinden birisi olan Trabzonumuz için hayırlı olur.

          Siyaset zamanı ve yeri geldiğinde gereğini yapma, risk ve sorumluluk alma, hizmet etme sanatıdır. Böyle bir dönemde enerjimizi, ülkemiz ve milletimiz için harcamayacağız da ne zaman harcayacağız.

Sevgili hemşehrilerim

Değerli Basın mensupları,

           Siyasette gözümü AK Parti’de açtım. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığından beri takip ediyor ve Ülkemiz için milletimizin için yaptıklarını görüyorum.Yöresel tabir ile Sayın Cumhurbaşkanımızın bugüne kadar sırtı döşek yüzü görmemiştir.

AK Parti geçen 16 yıla rağmen Türkiye’de gelecek vaat eden tek parti. 16 yıllık iktidarımızda ülkenin çehresi değişti. Güzel işler yapıldı, yapılmaya da devam ediliyor. Bizler de bu davanın birer neferleriyiz. AK Parti, sadece bir parti değil bir davadır. Bu davanın bir neferi olmaktan da onur ve gurur duyuyorum. Ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştıracak siyasi iktidar AK Parti iktidarıdır. 

          Bu ülkenin AK Parti’ye ihtiyacı var. Biz o mantıkla hareket ediyoruz. Partimiz kurulduğundan beri tabanda ki vatandaşımızın gönlüne kalbine dokunan bir partiyiz. Ülkemizde Ak Partili yıllardaki icraatlar ortadadır.

         Biz genel başkanımıza gönülden bağlı teşkilat mensuplarıyız. AK Parti geleneğinde teşkilatta size hangi görevin verildiğinin önemi yoktur. Hizmet odaklı siyaset yaptığımız için hangi görev verilirse kaçmadan o görevi yaparız. 

Bu ülke FETÖ denen terör örgütünün yaptığı darbe girişiminden geçti. 15 Temmuz’u unutmak mümkün değil. O gece ve sonrasında yüreğini ortaya kıyan ve demokrasinin arkasında dağ gibi duranlara da buradan selam gönderiyorum. 
İnşallah 24 Haziran seçimleri Türkiye’nin yeni bir şahlanışına vesile olacaktır. 

Sevgili hemşehrilerim,

Kendimi donanımlı ve hazır hissediyorum. Yorgunluk nedir bilmeyeceğiz.. Partimizi bu günlere kadar getiren büyüklerimize minnettarım. Emin olun onlar bedellerini fazlasıyla ödediler. Şu anda zor bir dönemden geçiyoruz. Malum iç ve dış güçlerin oyunları ortada. Kimsenin  benim ailem, benim işim, benim mülküm, benim sağlığım ya da benim vaktim deme lüksü yok..Herkesin elini taşın altına sokma vakti.

Onun için Ak Partiden Trabzon milletvekili aday adayıyım

Sevgili hemşehrilerim,

Eğitimci olmam nedeniyle işaret etmek isterim ki, İlk, orta ve lise düzeyine baktığımızda 20 milyon dolayında öğrenciye sahibiz. Bu birçok dünya ülkesinin nüfusundan daha fazla bir sayı. Böyle bir öğrenci kitlesine sahip ülkede eğitim sisteminin çok daha düzenli yapılabilir. Sistemin çok değişmesinden kaynaklı bazı aksayan noktalarımız oldu. Eğitimde son zamanlarda yapılan fiziki mekânlardaki gelişmeler, derslik ve okul sayılarının artması. Devletimizin öğrencilere kitapları ücretsiz vermesi. Hemen hemen tüm okullarımızın teknoloji ile donatılması eğitim sektöründe ki güzellikler. 

Bir eğitimci olarak, çözüm bekleyen sıkıntılara da katkı verebilmek için siyasete girdim ve işte bu nedenle de Partimin tüm kurullarında çalışarak bugün Milletvekili aday adayı oldum. 

Tekrar Milletimize, memleketimize ve Trabzonumuza hayırlı olsun.