"Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi" adı altında uygulanacak projenin başlama töreninin yapılacağı Trabzon'un...
Haber: Yaşlı Fındık Bahçeleri Verim ve Kaliteyi Arttırmak İçin Sökülüyor

Fındık bahçelerindeki verim ve kaliteyi arttırmak için örnek bahçe seçilen kesimlerde yaşlı ağaçların kesimine başlandı.

"Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi" adı altında uygulanacak projenin başlama töreninin yapılacağı Trabzon'un Çağlayan ilçesine bağlı Yeşilbük köyündeki yaşlı bahçedeki ağaçlar kesilerek yeni dikime hazırlanıyor.

Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Engin Büyükaydın, söz konusu kesimdeki bahçede yer alan ağaçların 70-80 yıllık olduğunu hatırlatarak kesimin ardından bahçede sökümün yapılarak dikime hazır hale getirileceğini söyledi. Fındık Tanıtım Gurubu, Karadeniz ve İstanbul İhracatçı Birlikleri, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, TZMOB Trabzon Şubesi ve sektörle ilgili kuruluşların da desteklediği ve 5 yıl sürdürülecek proje kapsamında bahçelerde yenileme ve gençleştirmeler yapılacak, tek dal ve yeni çeşitlerin dikimleri gerçekleştirilecek. Toprak ve yaprak tahlilleri ücretsiz yapılacak. Bahçesinde verim ve kaliteyi arttırmak için çalışma yapacak üreticilere destek verilecek.

Trabzon'da yaklaşık 64 bin hektarlık bir alanda fındık üretimi yapılırken, dönümde 70-80 kilogram olan fındık üretiminin proje ile 200-300 kilograma çıkartılması hedefleniyor