Kabadüz ilçesine bağlı Akgüney köyünde yıkılmak üzere olan bir evde yaşayan Hamide Yaman ve zihinsel özürlü kızı Nurcan Yaman'na yeni bir ev yapılması kararı verildi. Akgüney köyünde evlerinin bulunduğu yere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) yeni bir ev yaptıracak. Kabadüz Kaymakamı Engin Avcı, anne ve kızın yaşadıkların evin sağlık ve yaşam açısından uygun olmadığını, yeni bir evin yapılmasına karar verildiğini söyledi.

Daha önceki yıllarda da kendisiyle görüşüldüğünü belirten Avcı, "Daha önceki yıllarda kendilerine yeni bir ev yapılması için birçok görüşme yapıldı. Ancak kendisi yeni bir evin yapılmasını bu güne kadar istemiyordu. En son yaptığımız görüşmede ikna edildi. Kısa süre içerisinde kendilerine sağlık ve yaşam açısından uygun ev yapılacak" dedi.

Ömrünün yokluk içinde geçtiğini anlatan Hamide Yaman da yıllar öncesinde eşinin öldüğünü, birlikte yaşadıkları kızının ise zihinsel özürlü olduğunu ifade ederek, "Kızım dünyaya doğuştan sağır geldi. Çocukluk yıllarında temiz, çalışkandı. Fakat daha sonra rahatsızlandı, şimdi ise geceleri evden çıkıyor, sabahlara kadar ormanlarda dolaşıyor" diye konuştu.

Eşinin babasından kalma evde oturduklarını ifade eden Yaman, "Devlet bize kömür, yiyecek maddi yardım yapıyor. Kendim yaşlılık maaşı alıyorum. Kızıma ise özürlü maaşına bağlattık" şeklinde konuştu.
Komşularının durumunun içler açısı olduğunun altını çizen Erol Yılmaz ise, “Komşumuzun en büyük ihtiyacı küçükte olsa bir ev. Kızı zihinsel özürlü geceleri sürekli bahçelerde, ormanlarda tek başına dolaşır. Kendilerine devletin düzenli yardımı var. Sağlıklı ev ortamı kendilerine sağlandığında çok rahat yaşarlar” ifadelerini kullandı.