Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından finanse edilen, Trabzon Valiliği Koordinasyonunda Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen YADES 2016 (Yaşlı Destek Programı) Yaşlanma Yaşa projesi kapsamında 18 ilçe belediye personeline “Yaşlı Bakımı, İletişim ve Koordinasyon sağlanması”konularında eğitimler veriliyor.

Ortahisar İlçesinde gerçekleştirilen eğitim programının kapanış toplantısı, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Zekeriya Ertürk, Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Yoloğlu’nun katılımıyla son buldu.

YAŞLILARIMIZIN YAŞAM STANDARTLARINI YÜKSELTECEĞİZ

Eğitim alan belediye personellerine katılım belgelerini veren Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya projeye çok önem verdiklerini belirterek, “18 ilçe belediyemizin ortak olduğu YADES Yaşlanma Yaşa projemizle birlikte yaşlılarımızın yaşam standartlarını yükselteceğiz” ifadelerini kullandı.

YAŞLILAR İÇİN KOORDİNASYON MERKEZİ KURULACAK

Proje hakkında bilgi veren Proje Koordinatör Yardımcısı Zinnet Karal, “Ortahisar ilçemizin ardından Of, Araklı ve Vakfıkebir ilçelerimizde eğim programları gerçekleştireceğiz. Bu eğitimi alan belediye personelleri ilçelerinde yaşlılarla iletişim halinde olacak. Önümüzdeki aylarda Trabzon Büyükşehir Belediyesi bünyesinde YADES Koordinasyon Merkezi kurulacak. Bu koordinasyon merkeziyle beraber Trabzon’un 18 ilçesinde ikamet eden yaşlılarımızın sorunları takip edeceğiz ve çözüm üreteceğiz” şeklinde konuştu.