Şehir Hastanesi'yle beraber Trabzon'un tam anlamıyla sağlık merkezi haline geleceğini belirten Başkan Bektaş, mobilya sektöründe dünya markası oluşturmak için de Yatırım Adası projesinde 500 dönümlük bir alana talip olduklarını açıkladı.

DÜNYA MARKASI OLUŞTURURUZ

Başkan Bektaş, Türkiye'nin belli bölgesinde öne çıkan mobilya üretimi ve ticaretini Trabzon'a ve bölgeye çekebileceklerini belirterek, "Trabzon'da yapılması planlanan Yatırım Adası'nda yerel üreticiler olarak bizlerin yer almasını istiyoruz. Tüm dünyada ve ülkemizde her sektörde sert bir rekabet yaşanıyor ve seri üretim yapabilen, arge ve yeniliğe önem veren firmalar öne çıkıyorlar. Birlikten kuvvet doğacağını unutmadan Trabzon'dan Tüm dünyaya ihracat yapabilecek büyük bir marka oluşturabiliriz. Mobilya üretiminin ve ticaretinin şehrimiz ve ülkemiz için çok önemli olduğunu biliyoruz. Yatırım Adası'nda Mobilya alanında üretim yapan firmalarımız olarak 500 dönümlük alana talibiz. Trabzon’a ekonomi, istihdam ve sanayi alanında büyük değer katacak plan projenin hayata geçmesinde bizde mobilyacılar olarak üzerimize düşeni yapma gayreti içersindeyiz'' dedi.

BÖLGEYE ÇEKECEĞİZ
Bektaş açıklamalarına şu şekilde devam etti;
''İnanıyoruz ki bu fırsat verildiğinde, büyük bir üretim merkezi oluşacak ve büyük bir markayı yeniden Trabzon'da hayata geçirebiliriz. Geçmişde tüm Türkiye de ses getiren ve tanınan şehrin marası olmuş Kuzey Mobilya vardı; artık yeni Kuzey Mobilya firmaları oluşturma gayreti içerisinde olmamız gerekiyor. Türkiye'nin belli bölgesinde öne çıkan mobilya sektörünü ve pazarını Trabzon'a ve bölgeye çekebiliriz. Şehrimizin bu potansiyeli vardır''

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜRLER
''Projenin hayata geçirilmesinde büyük emeği olan Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'ya, Trabzon Milletvekillerimize, TTSO Başkanımız Suat Hacısalihoğlu ve yönetim kurulu üyelerine, Büyükşehir Belediye Başkanımız Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Arsin Belediye Başkanımı Endem Şen ile Trabzon'un tüm dinamiklerine ve bu iş için kamuoyu oluşturan Trabzon basınına teşekkür ederiz''

BÖLGENİN SAĞLIK MERKEZİ OLACAK
Şehir Hastanesi'nin de önemine vurgu yapan başkan Bektaş, "Türkiye'de sağlıkta dönüşümlerde önemli adımlar atıldı. Bugün ülkemizde dev şehir hastaneleri kuruluyor. Bunlardan bir tanesinin de şehrimizde kurulacak olması bizleri heyecanlandırıyor. Trabzon, yapılacak olan şehir hastanesiyle beraber bölgenin sağlık merkezi olacaktır. Trabzon, bölgemiz ve ülkemizin kişi başına düşen yatak kapasitesi olarak çok iyi seviyelerde ki illerinden bir tanesidir. Yapılacak olan şehir hastanesiyle birlikte bu sayımız çok daha iyi noktalara ulaşacaktır. Bu yatırımın da bir an önce hayata geçirilmesini beklemekteyiz" ifadelerini kullandı.