61SAAT HABER SERVİSİ

CHP Trabzon Eski İl Başkanı ve CHP PM Üyesi Yavuz Karan 5 Mart 2018 yılında ofisinde geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetmişti. CHP il başkanlığı Karan’ın birinci ölüm yılı dolayısıyla Trabzon CHP il binasında bir anma töreni düzenledi.
Törene CHP eski Milletvekili Umut Oran, Eski gençlik kolları ve Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya, Samsun İl Başkanı Mehmet Atalay, Mersin İl Başkanı Faruk Akat, Karam eski İl Başkanı Ahmet Ertuğrul, CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, CHP Ortahisar Belediye Başkan Adayı Salih Akyüz’ün yanı sıra Trabzon’da etkili olan siyasi isimlerde katıldı.

Karan’ı anma töreninde kürsüye çıkan Umut Oran üzüntüsünü dile getirirken, “bütün anılar gözümüzün önünden film şeridi gibi aktı. Yavuz’un yüreği genişti, bütün Trabzon onun ailesiydi… Duygularımı ifade edemiyorum bir yıl geçti ama acı hala çok büyük dün kaybetmişiz gibi... Her ölüm erken ölüm ama Yavuz’un kaybı gerçekten çok erken oldu, hepimiz şok olduk haberi aldığımız zaman. Bu kadar hayali olan bu kadar ülkesi için çırpınan bir insan için çok erken oldu aramızdan ayrılması… Görevi olmadığı hatta adaylığı olmadığı zamanda hep çalıştı. Hiç durmadı, küsmeden yorulmadan çalıştı… O bizim için önemli bir örnek. Çok sevdiğimiz bir insandı kelimeler kifayetsiz kalıyor ışıklar içerisinde uyusun…” şeklinde konuştu. 
Oran’ın ardından kürsüye çıkan ve programı nedeniyle törenden erken ayrılmak zorunda olan CHP Ortahisar Belediye Başkanı Adayı Salih Akyüz; “burada duygularımız çok yüksek Yavuz kardeşimizin aramızdan ayrılışı derin bir üzüntüyle yâd ediyoruz… Programın dolayısıyla erken ayrılmak zorundayım, dava arkadaşımıza Allahtan rahmet diliyorum… Nur içinde yatsın…”  dedi.


CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya; “Geçmişte kaybettiğimiz dava arkadaşımız ve benim siyasette yol arkadaşım Yavuz abimiz bizi burada birleştirdi. Bu mücadelede kol kola yürüdüğümüz ve şuanda aramızda olmayan herkesi dualarla anıyoruz… Rahmet Yavuz abiyle çok güzel günlerimiz oldu, çok güzel anılar biriktirdik. Rahmetli çok renkli bir insandı her gittiğimiz ortamı güzelleştirirdi. Çok sıkıntılı zamanlarda bile anlattığı küçük hikâyelerle bizi güldürürdü... O bir dava sevdalısıydı Trabzon ve Trabzonspor sevdalısıydı… Işıklar yoldaşı olsun anısı önünde saygıyla eğiliyorum.” açıklamasında bulundu.

Törende Karan’ın anısına çok sevdiği baklava ve börek ikramında bulunan İl Başkanlığı bugün saat 13.30 da mezarı başında da bir tören daha düzenleneceğini bildirdi.