61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi 2020 Yılının ilk toplantısı bugün, Belediye Meclisi Toplantı Salonunda yapıldı. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç başkanlığında toplanan belediye meclisinde ilk olarak Aralık ayının faaliyetleri ile ilgili meclis üyeleri bilgilendirildi. 
Bilgilendirmeden sonra ise meclis üyeleri sırayla söz alarak Trabzon gündemi ile ilgili Başkan Ahmet Metin Genç’e sorular sordu. 

CHP Ortahisar Belediye Meclisi Üyesi Cüneyt Zorlu, Gülcemal ve Millet Bahçesini gündeme taşıdı. Zorlu, “Gülcemal dolgu alanıyla ilgili sıkça konuştuk. Tahkimat yapılmadan dolgu yapılması doğaya ihanettir dedik hala çalışmalar yapılıyor. Nasıl proje var hala açıklanmış değil. Varsa kiminle istişare edilerek bunu da bilmek istiyoruz. Millet parkı projesi de aynı şekilde. Her halde projesi var. Duyumlarımız umarım doğru değildir. Yavuz Selim Sahası projeden çıkarıldığı söylenmekte. Hata yapılmıştır. Tadilat projesi hazırlandıysa da bunun paylaşılması gerekiyor” dedi. 
Başkan Ahmet Metin Genç ise Yavuz Selim’in projeden çıkarılmadığını, projeye otopark eklendiğini açıkladı. Genç, “Yavuz Selim hikayesi olan husustur. Millet Parkı şehrimizin nefes alacağı alan çok güzel proje olmakla birlikte tek arzumuz içerisinde Yavuz Selim’i korumaktı. Proje Trabzon’a geldiğinde Yavuz Selim sahası olarak düşündüğümüz alanın küçük sahalar şeklinde olduğunu gördük. Bir daha itiraz ettik. Mücadele ettik. Daha profesyonel nizami ölçülerde olsun talebimiz. Yavuz Selim proje olarak sahanın içindedir. Maçların oynanabileceği, arada temsilen senede birkaç maçın oynanabileceği saha.. Trabzonspor’a ait özel değerlerin orada yaşatıldığı mini müze şeklinde.. Projeye ilave yapılmış. Ama altında otopark koyuldu. Bu çok çok isabetli olmuş. Bizim ilave talebimiz burada yapı yapılmasın yapı yapılacaksa meydanda ki opera binamızı temsilen onun da yaşatılması gibi sadece kültür sanat merkezi olacaksa bu talebimiz vardı. Tamamen yeşil park, Yavuz Selim Sahasının olduğu park..” dedi.